Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Počasie sa šantí: Západ Slovenska potrápi v noci silnejší vietor

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na západnom Slovensku môže v stredu v noci silnejšie fúkať, meteorológovia tiež upozorňujú na silnejší vietor na horách na severe krajiny. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) v tejto súvislosti vydal výstrahy prvého stupňa. Informuje o nich na svojom webe.

Vo viacerých okresoch Bratislavského, Nitrianskeho a Trnavského kraja môže od 21.00 h do štvrtka (10. 10.) do 1.00 h vietor dosiahnuť rýchlosť 45 až 50 kilometrov za hodinu. V nárazoch môže vietor dosiahnuť rýchlosť 65 až 85 kilometrov za hodinu.


Najlepšie počasie nájdete na predpovede.sk.


V okresoch Banská Bystrica, Brezno, Žilina, Martin, Dolný Kubín, Námestovo, Tvrdošín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš a Poprad sa očakáva silnejší vietor na horách od 22.00 h, potrvať má až do štvrtkového predpoludnia. Vietor môže vo vysokých polohách hôr dosiahnuť rýchlosť 110 až 135 kilometrov za hodinu.

"Predpokladaná rýchlosť vetra je v danom ročnom období a v danej oblasti bežná, no predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity, najmä pre pešiu turistiku a horolezectvo," upozornili na to meteorológovia.

Viac o téme: VietorVýstrahaSHMÚZápadné Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu