Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Karel Gott očami ministra Lajčáka: FOTO spomienka na maestra, svet prišiel o legendárneho umelca

Karel Gott a manželia Lajčákovci. Zobraziť galériu (4)
Karel Gott a manželia Lajčákovci. (Zdroj: FB/Miroslav Lajčák)

BRATISLAVA - Smútok verejnosti po smrti slávneho českého speváka Karla Gotta stále neutícha. Mnohí mali tú česť sledovať maestra nielen z hľadiska, ale aj stretnúť sa s ním naživo a porozprávať sa s ním. Na jedno takéto stretnutie vo svojom príspevku na sociálnej sieti si zaspomínal aj minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák.

Tak išiel čas s Karlom Gottom na FOTO: Božský Kája ako lámač sŕdc a spevák, ktorého nezlomila ani choroba

"Karel Gott a jeho spev nás všetkých sprevádzal životmi celé dekády. Obdivujú ho generácie Čechov i Slovákov, jeho tenor i príbeh sú absolútnym svetovým unikátom. Zažiť jeho koncerty a vystúpenia bol pre mňa vždy obrovský zážitok," napísal vo svojom statuse na Facebooku Miroslav Lajčák.

Karel Gott očami ministra
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Miroslav Lajčák)

"V roku 2013 sme mali česť privítať ho ako hosťa na našom diplomatickom plese, kde vznikli aj tieto fotografie. V tento smutný deň vyjadrujem úprimnú sústrasť rodine a najbližším," dodal včera minister, ktorého vtedy na podujatí sprevádzala aj jeho manželka Jarmila Lajčáková-Hargašová.

Karel Gott očami ministra
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Miroslav Lajčák)

Miroslav Lajčák sa tak pripojil k množstvu osobností politického či kultúrneho života, ktoré si uctili českého Zlatého slávika peknou spomienkou a kondolenciou jeho rodine.

Karel Gott zomrel v utorok pred polnocou vo svojom dome na pražskej Bertramke v kruhu svojich najbližších. Pred smrťou trpel akútnou leukémiou. So zdravotnými problémami bojoval aj v roku 2016, v novembri predchádzajúceho roku mu lekári diagnostikovali nádorové ochorenie lymfatických uzlín. Dátum pohrebu legendárneho umelca zatiaľ nie je stanovený.

Karel Gott očami ministra
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Nový Čas)

Viac o téme: Karel GottMiroslav LajčákJarmila Lajčákov-Hargašová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu