Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Horor pod Strečnom: V aute pre istotu nosíme aj stromček a kapra, vtipkujú cez slzy vodiči

Pod Strečnom sa tvoria rozsiahle kolóny. Zobraziť galériu (2)
Pod Strečnom sa tvoria rozsiahle kolóny. (Zdroj: TASR - Pavol Ďurčo)

ŽILINA - Polícia vopred upozorňovala, že od 20. augusta do 31. októbra 2019 budú na ceste I/18 medzi Žilinou a Martinom platiť dopravné obmedzenia. Zároveň žiadali vodičov o ohľaduplnosť a trpezlivosť pri prejazde týmto úsekom. A pevné nervy im rozhodne treba.

Obmedzenia platia na ceste I/18 v km 467,700 – 469,300 v katastri obce Strečno. Vykonávajú tu čistenie zádržných sietí. Vodičov prechádzajúcich frekventovaným úsekom totiž ohrozujú skaly padajúce na cestu. Tie zadržiavajú práve oceľové siete, ktoré sú však preplnené.

Prečítajte si aj: Pripravte sa na ďalšie obmedzenia v Strečne: Potrvajú od zajtra až do novembra

"V rámci obmedzenia dopravy bude v smere  Žilina – Martin uzavretý pravý jazdný pruh. Premávka bude v tomto smere jazdy usmernená do voľného jazdného pruhu. V opačnom smere jazdy Martin – Žilina bude premávka bez obmedzení," informovala ešte pred začatím prác žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Smiech cez slzy

Situácia, ktorú musia dennodenne zvládať mnohí vodiči, je na zaplakanie. Mnohí si však zjavne desiatky minút v kolónach vypĺňajú po svojom. "Strečno celé zle... hodinka minimálne," napísala Martina na facebookovú stránku Dopravný servis - okres Žilina ešte 1. septembra, aby upozornila iných šoférov.

Reakcia Jána stála za to. "Ja keď chodím tadiaľ, tak si so sebou beriem aj stromček a kapra. Pre istotu," poznamenal vtipne. Viacerí však pripomenuli aj skutočnosť, že hodinové zdržanie bolo výnimočné a podpísal sa pod neho štátny sviatok a teda príliš veľa áut na cestách.

Situáciu pod Strečnom berú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reprofoto/Facebook:Dopravný servis - okres Strečno)

O tom, ako dlho sa zdržíte v danom úseku, informuje na sociálnej sieti aj stránka Ako je na tom Strečno? Verejný dopravný infoservis. Podľa zverejnených príspevkov sa tu vodiči bežne zdržia priemerne 10 až 15 minút. Všetko však závisí aj od času, kedy úsekom prechádzate. 

Viac o téme: VodičiObmedzeniaStrečno
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu