Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zo Slavína chcel mať diskotéku!

Podnikateľ chcel urobiť v podzemných priestoroch pod Slavínom diskotéku. Zobraziť galériu (2)
Podnikateľ chcel urobiť v podzemných priestoroch pod Slavínom diskotéku. (Zdroj: Bleskovky.sk)

BRATISLAVA - To bol teda plán! Po celom meste vznikajú nové stavby ako huby po daždi. Detských ihrísk je pritom ako šafranu a na kultúrne stánky sa zabúda. S kurióznym návrhom prišiel istý podnikavec - zo Slavína chcel urobiť zábavný podnik s diskotékou. Ďalší tam chcel zriadiť dokonca komerčnú strelnicu.

„Keď sme opravovali podzemné priestory pod Slavínom, oslovil nás jeden podnikateľ. Chcel tam zriadiť a otvoriť veľkú diskotéku,“ povedal Cyril Vaňo zo spoločnosti Paming, ktorá sa zaoberá renováciou pamiatok.

Muž chcel svoj nápad zrealizovať za niekoľko miliónov korún, ktoré pamiatkarom ponúkal. Keďže Slavín je jedným z najväčších európskych pamätníkov ukončenia 2. svetovej vojny neďaleko vojenského cintorína, návrh Paming zamietol. „To nebol jediný netradičný plán spojený s týmto pietnym miestom. Prišiel nám aj návrh na zriadenie komerčnej strelnice,“ dodal Vaňo.

DISKOTÉKA V MAUZÓLEU


Niečo podobné sa zrealizovalo v albánskej Tirane. V bývalom mauzóleu komunistického diktátora Envera Hodžu otvorili diskotéku nazvanú Mumja (Múmia). Podnik zriadený v megalomanskej stavbe uprostred mesta je u Tirančanov populárny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu