Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

PRÁVE TERAZ Tragická zrážka vlaku a osobného auta pri Leviciach: Dve osoby nemali šancu prežiť

Zrážka rýchlika a osobného auta si vyžiadala dve obete Zobraziť galériu (2)
Zrážka rýchlika a osobného auta si vyžiadala dve obete (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

HORNÝ PIAL - Dve obete na životoch si dnes poobede vyžiadala vážna dopravná nehoda, ktorá sa stala na železničnom priecestí v obci Horný Pial (okr. Levice).

Ako informovala hovorkyňa Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová, pri zrážke rýchlika a osobného auta utrpeli dve osoby zranenia nezlučiteľné so životom.

Zrážka rýchlika a osobného
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Na miesto udalosti smeruje evakuačný autobus HaZZ. Železničná trať je v smere z Levíc do Bratislavy momentálne uzavretá.

Tragická nehoda nie je ani zďaleka jedinou

Výberová chronológia tragických nehôd na železničných priecestiach za posledné tri roky:

16. septembra 2016

Veľký Meder: K nehode vlaku REX 774 (Komárno - Bratislava) spoločnosti RegioJet, ktorý sa na priecestí vo Veľkom Mederi zrazil s kamiónom, došlo približne o 7.15 h. Vlaková súprava sa okrem posledného vozňa pri nehode vykoľajila, zranilo sa celkovo 15 ľudí. Rušňovodič podľahol 7. októbra v nemocnici následkom vážnych zranení. Pri zrážke sa zranilo 37 ľudí.

19. decembra 2017

Nový Svet: Krátko pred 9.00 h sa pri obci Nový Svet v okrese Senec zrazil osobný vlak s nákladným vozidlom. Hasiči z vlaku vyslobodili rušňovodiča, ktorý na mieste svojim zraneniam podľahol. V opatere záchranárov zostal vodič nákladného vozidla. Cestujúci vo vlaku neutrpeli žiadne zranenia.  

7. apríla 2018

Košice: Zrážku nákladného vlaku prevážajúceho naftu s vozidlom zn. Tatra, ku ktorej došlo po 12.45 h v Košiciach-Šaci, neprežil vodič nákladného auta. Rušňovodiča previezli do nemocnice. Následkom zrážky došlo k požiaru "tatrovky".

5. júna 2018

Bánovce nad Bebravou: Zrážka osobného auta a vlaku, ku ktorej došlo krátko pred 5.30 h v úseku Bánovce nad Bebravou – Rybany, si vyžiadala život vodiča osobného auta. Vo vlaku sa nachádzalo v čase zrážky približne 30 cestujúcich, ktorí sa nezranili.

2. júla 2018

Zemianska Olča: Medzi stanicami Bodza a Zemianska Olča v okrese Komárno sa zrazilo osobné auto s vlakom RegioJet. Nehoda sa stala približne o 20.30 hodine. Vlak tlačil auto niekoľko metrov pred sebou. Náraz bol taký silný, že došlo k vykoľajeniu súpravy a ku kompletnému zdemolovaniu auta. Vodič zomrel na mieste nehody. Cestujúci z vlaku, rušňovodič i stevardka neutrpeli pri zrážke žiadne zranenia.

20. júla 2018

Svrčinovec: Pri zrážke osobného vlaku a traktora vo Svrčinovci v okrese Čadca zahynula 74-ročná spolujazdkyňa z traktora. Vodičovi traktora z okresu Čadca policajti pri dychovej skúške namerali 2,44 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Vodič viedol po lesnej ceste v katastri Svrčinovca traktor s vlečkou. Z poľnej cesty vošiel na chránené železničné priecestie, kde došlo k zrážke s osobným vlakom.

17. decembra 2018

Šurany: Rýchlik smerujúci z Banskej Bystrice do Bratislavy sa zrazil s osobným autom, v ktorom sedeli dve ženy a jedno dieťa, pri Šuranoch v okrese Nové Zámky. Osobné motorové vozidlo Renault Fluence šoférovala 32-ročná vodička. Vodička bola s ťažkými zraneniami prevezená vrtuľníkom do nemocnice. Pri nehode sa smrteľne zranila 39-ročná žena a jej 11-ročná dcéra.

24. apríla 2019

Bratislava: Po zrážke s vlakom na priecestí za zastávkou Petržalka zomreli dvaja muži. Nehoda sa stala na železničnom priecestí za železničnou zastávkou Bratislava-Petržalka v smere na železničnú zastávku Rusovce.

Viac o téme: NehodaAutoVlakZrážkaHorný Pial
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu