Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Východom sa prehnala biblická skaza: Smrtiace krúpy demolovali stojace autá

Agresívne počasie v Košiciach Zobraziť galériu (4)
Agresívne počasie v Košiciach (Zdroj: Tip čitateľa)

KOŠICE - Ľudia z okolia Košíc by o včerajšku vedeli rozprávať mnohé historky. Počasie sa tam totiž do sýtosti vybúrilo. Po nekonečných horúčavách, ktoré zasiahli aj Slovensko, prišla brutálna zmena. Ľudia utekali pred spŕškou krúp, ktoré dosahovali veľkosť golfových loptičiek.

Divoké počasie na východe
Na sociálnych sieťach sa medzi sebou doslova predbiehajú fotky, ktoré popisujú včerajšie vyčíňanie počasia na východe. V Košiciach totiž udrelo silné krupobitie, ktoré nenechalo bez poškodenia ani vozidlá zaparkované pod samotnou oblohou.

Ničivé krupobitie

Vodičom po tejto spúšti ostali len oči pre plač. Po príchode ku svojim tátošom našli poškriabaný lak, porozbíjané zadné okná či diery v sklách. Prírodný živel ničil doslova všetko, čo mu prišlo do cesty. „Krúpy padali v rôznych veľkostiach, najväčšie mali priemer približne sedem centimetrov. Niekde nám do obecných budov natiekla voda cez okná, inde aj bahno,“ uviedla starostka Poproča Iveta Komorová Hiľovská s tým, že kusy ľadu tiež poškodzovali aj vozidlá.

V súvislosti s uvedeným počasím na viacerých miestach v Košickom kraji zasahovali aj hasiči. Prevažne išlo o polámané konáre stromov, ktoré dopadli na cestné komunikácie. „V Košiciach sme mali výjazdy k siedmim udalostiach, z toho jeden bol zameraný na odčerpávanie vody. Tá sa vlievala na pozemok a rodinný dom. V okrese Košice-okolie sme mali štyri zásahy, v Moldave nad Bodvou došlo k poškodeniu strechy na budove základnej školy, ale rovnako sme tam odstraňovali aj popadané konáre. V Trebišove sme zasahovali trikrát a v Michalovciach raz,“ povedal operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Košiciach.

Viac o téme: PočasieKrúpyVýchod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu