Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pri Dunaji sa objavilo množstvo pneumatík: FOTO Panika z nelegálnej skládky, za všetkým je umelec

Na Tyršovom nábreží sa objavilo množstvo pneumatík. Zobraziť galériu (3)
Na Tyršovom nábreží sa objavilo množstvo pneumatík. (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Na Tyršovom nábreží v bratislavskej Petržalke sa objavili tisíce pneumatík. Vo štvrtok ich tam vykladali z kamióna a po sociálnych sieťach sa začali šíriť fotografie a panika z toho, že niekto tam robí nelegálnu skládku priamo za bieleho dňa.

Na nábreží Dunaja je skutočne asi 2500 starých pneumatík. Dôvodom však nie je to, že by sa nezodpovední ľudia chceli takýmto spôsobom zbaviť odpadu. Pneumatiky tam naviezli z umeleckého dôvodu. Už v piatok ráno sa  začal stavať akýsi labyrint. Za celým projektom má stáť známy výrobca pneumatík.

Na Tyršovom nábreží sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky.sk)

Na starosti to dostal umelec Lousy Auber, ktorý má na svedomí aj zmenu fasády ikonického hotela Kyjev na Kamennom námestí. Ak sa však obávate, že gumy skončia niekde na dne Dunaja, nemusíte. Všetky sa totiž po skončení výstavy zrecyklujú.

„Ako zodpovedný výrobca pneumatík podporujeme ekologické nakladanie s našimi pneumatikami. Každá ojazdená pneumatika musí byť zrecyklovaná a ekologicky zlikvidovaná. Labyrint Lousyho Aubera je zaujímavý v tom, že pracujeme s pneumatikami rôznych značiek nášho koncernu Continental, ktoré sú použité a ešte len pôjdu na recykláciu. Už po recyklácii ich môžete vidieť na detských ihriskách či športoviskách, kde vytvárajú bezpečný povrch, tlmia nárazy a eliminujú prašnosť. Z recyklovaných pnematík sa vyrábajú aj gumové koberčeky do áut, gumené obrubníky, kvetináče či rohože. Tieto produkty sú trvanlivé a netoxické a veľmi odolné. Takto sa pneumatika stáva opäť základnou surovinou na výrobu rôznych produktov," povedal pre Topky Tomáš Stupavský, mediálny zástupca spoločnosti.

Hotel Kyjev
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

Viac o téme: PneumatikyUmelciBratislavaTyršovo nábrežie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu