Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Štát pripravuje nový odstrašujúci zákon na neplatičov! Môžete prísť o niečo cennejšie ako peniaze

Nové pravidlá ohľadom vodičských preukazov Zobraziť galériu (2)
Nové pravidlá ohľadom vodičských preukazov (Zdroj: Gettyimages.com, TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Novinka, ktorá prichádza z dielne ministerstva financii, si najnovšie posvieti na ľudí, ktorí neplatia dane. Podľa najnovších pravidiel, ktoré rezort chystá, môže každý neplatič prísť pri bežnej kontrole o vodičský preukaz.

Celá zmena, ktorú ministerstvo chystá je ešte len v rámci novely daňového poriadku. Práve v ňom sa nachádza novinka, ktorá bude aplikovať trest na občanov, ktorí si neplnili svoje odvodové povinnosti voči štátu. Informoval o tom portál hnonline.sk.

Štát pripravuje nový odstrašujúci
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: minv.sk)

Úroveň, v ktorej sa novela aktuálne nachádza, je pripomienkové konanie. To v praxi znamená, že zákon je stále možné modifikovať ešte predtým, ako ho dostanu do pléna poslanci Národnej rady SR.

V súčasnej situácií sa Finančná správa v rámci penalizácie neplatičov orientuje skôr na strhávanie podlžností zo mzdy. V iných prípadoch sa môže celý proces dostať až na úroveň odpredaja majetku alebo nehnuteľností, ktorými subjekt disponuje. V tejto sfére by teda mohlo ísť o nový spôsob, akými by štátny orgán motivoval plniť si svoje záväzky voči štátu.

Viac o téme: DaneVodičský preukaz
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu