Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

V Česku zastavili cudzinca, nafúkal takmer štyri promile: Dva dni vraj pil vodku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

PRAHA - Takmer štyri promile nadýchal 42-ročný cudzinec vo vozidle Hyundai Santa Fe, ktorého českí policajti cez víkend zastavili pri cestnej kontrole v Královohradeckom kraji. Muž následne uviedol, že dva dni pil vodku, ale to vraj bolo pred dvoma dňami. Súd mu už uložil zákaz riadenia a vyhostil ho z Českej republiky, informuje vo štvrtok portál Novinky.cz.

Policajti zastavili auto pri obci Nechanice v nedeľu popoludní a v rámci rutinnej kontroly došlo aj na dychovú skúšku. "Prístroj ukázal výsledok takmer 3,9 promile. Policajti mužovi zakázali ďalšiu jazdu, zadržali vodičský preukaz a muža previezli na záchytnú protialkoholickú stanicu," uviedla hovorkyňa polície Iva Kormošová.

V pondelok po vytriezvení policajti muža vypočuli. Cudzinec povedal, že vo štvrtok a v piatok pil s kamarátom vodku. V sobotu si už nedal ani panáka a v nedeľu vyrazil na cesty. Vôbec si podľa polície nepripúšťal, že by ešte mohol byť opitý. Následne v utorok sa postavil pred sudcu, ktorý mu "uložil dvojročný zákaz riadenia a na dva roky ho z Českej republiky vyhostil", uzavrela Kormošová.

Viac o téme: Alkohol za volantomOpitý vodič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu