Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Na Dušičky počítajte so zhustenou premávkou

ŽILINA - Motoristi musia v období Sviatku všetkých svätých, ktorý tento rok pripadne na štvrtok, počítať so zhustenou premávkou na cestách. Opatrne bude treba jazdiť predovšetkým v okolí veľkých miest ako Bratislava, Trnava, Nitra, Žilina, Prešov či Košice.

Problematickým bude i úsek medzi Považskou Bystricou a Žilinou, kde musia vodiči sčasti jazdiť po nedokončenej diaľnici. ČTK to potvrdili zástupcovia Stella Centra, ktoré poskytuje dopravné informácie.

"Je dobré, že sviatok je vo štvrtok, lebo mnohí ľudia si v piatok zoberú dovolenky a návštevu cintorínov si rozložia až na štyri dni. Nehrozí teda jednorazový nával, ku ktorému by došlo, keby bol sviatok cez víkend," dodali pracovníci Stella Centra.

Podľa nich by si v nasledujúcich dňoch vodiči mali dávať pozor predovšetkým na svojich menej skúsených kolegov, ktorí vyťahujú autá z garáže iba cez sviatky. Práve takzvaní sviatoční šoféri údajne zvyknú spôsobiť značný počet kolízií či dopravný chaos.

Počas sviatočného obdobia treba počítať aj so zvýšeným počtom policajných hliadok. V Žilinskom kraji budú napríklad policajti usmerňovať premávku na hlavných cestných ťahoch či v okolí cintorínov. Zamerajú sa tiež na zlodejov, ktorí by sa pri cintorínoch pokúsili vykradnúť odstavené vozidlá.

Policajti už počas uplynulého víkendu riadili a usmerňovali premávku na niektorých parkoviskách a príjazdových cestách k cintorínom, hlavných cestných ťahoch a križovatkách. "Celá dopravno-bezpečnostná akcia sa skončí až budúci pondelok," uviedol zástupca hovorcu policajného prezídia Viktor Plézel. Policajti budú riešiť priestupky podľa závažnosti, najmä však formou dohovoru, doplnil.

Podľa hovorcu Železničnej spoločnosti Slovensko Miloša Čikovského počas sviatočného obdobia vypravia niekoľko posilových vlakov. Zavedením mimoriadnych spojov sa má zlepšiť cestovanie napríklad na frekventovaných tratiach z Bratislavy cez Žilinu do Košíc a Humenného, z Bratislavy do Nitry, z Košíc do Prahy a na trati Zvolen-Nové Zámky.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu