Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Noční vlci sa vracajú: Polícia bude monitorovať ich pohyb pre zabezpečenie plynulej premávky

Na snímke Noční vlci na motorkách prichádzajú na Slavín uctiť si pamiatku vojakov Červenej armády
Na snímke Noční vlci na motorkách prichádzajú na Slavín uctiť si pamiatku vojakov Červenej armády (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Cez Slovensko bude v najbližších dňoch prechádzať ruský motorkársky klub Noční vlci. Ich pohyb bude polícia monitorovať. Zabezpečiť tak chce plynulú a bezpečnú premávku.

"Policajný zbor vie o príchode tzv. Nočných vlkov na územie Slovenska, po celý čas bude hliadkami monitorovaný ich pohyb, aby bola zabezpečená bezproblémová bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky tak, ako to bolo aj v uplynulých rokoch," povedala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Svoju jazdu začali motorkári v Moskve, odkiaľ vyrazili 26. apríla. Na Slovensko by mali doraziť vo štvrtok (2. 5.) a ostať by mali štyri dni. V Banskej Bystrici, Zvolene a Štúrove budú 4. mája, v Bratislave 5. mája. Noční vlci sa na podobnú jazdu z Moskvy do Berlína - po trase, ktorou v roku 1945 prešla Červená armáda - vydávajú pravidelne na prelome apríla a mája. Vlani sa počas prechodu cez Slovensko zastavili v Banskej Bystrici, Trnave či Bratislave. Potom pokračovali na Moravu, odtiaľ zamierili do Prahy, Drážďan a Berlína.

Ruský motorkársky klub vznikol v roku 1989 a jeho členovia sa počítajú na tisíce. Gang je vnímaný kontroverzne pre svoju podporu ruskej anexie ukrajinského polostrova Krym v roku 2014, ako aj proruských separatistov na východe Ukrajiny. Viaceré európske krajiny vrátane Poľska vstup jeho členov na svoje územie nepovoľujú. Šéf Nočných vlkov Alexandr Zaldostanov sa nachádza na sankčnom zozname USA a Kanady.​

Viac o téme: Polícia SlovenskoNoční vlci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu