Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Na stavenisku v Nemecku zahynuli dvaja Slováci

Telo robotníka visí na konštrukcii staveniska po tom, ako sa zrútila časť 100 metrov vysokej a 100 ton vážiacej konštrukcie. Zobraziť galériu (4)
Telo robotníka visí na konštrukcii staveniska po tom, ako sa zrútila časť 100 metrov vysokej a 100 ton vážiacej konštrukcie. (Zdroj: SITA)

BERLÍN - Na stavenisku tepelnej elektrárne pri nemeckom meste Grevenbroich zahynuli dvaja slovenskí občania vo veku 32 a 35 rokov. Informáciu pre Bleskovky.sk potvrdil hovorca Ministerstva zahraničných vecí SR Ján Škoda.

Rodinám obetí už správu o nešťastí úrady oznámili. Pri nešťastí zahynul údajne aj jeden 25-ročný Čech. Údajnú smrť českého robotníka oznámil internetový server Spiegel Online.

Vážna nehoda sa stala vo štvrtok a slovenskú stranu o tom informovala düsseldorfská polícia.

"Ďalší dvaja slovenskí občania sú zranení a zostávajú v nemocničnom ošetrení. Priamo na mieste nešťastia je slovenský diplomat," povedal Škoda.

Nemecké úrady dnes znížili počet obetí štvrtkovej tragédie na tri. Pôvodné informácie hovorili najmenej o piatich mŕtvych.
Jedného zo záchranárov postihol infarkt myokardu.

Bezpečnostné riziká doteraz neumožnili odvoz zosnulých z dejiska nešťastia. Policajné zdroje skôr informovali, že jeden z nich visel na istiacom lane vo výške 130 metrov, ďalší ležal na nosníku v 70-metrovej výške a tretí ležal na zemi pod časťou konštrukcie.


Nešťastie sa stalo vo štvrtok okolo 16.50 hod. Z výšky približne 100 metrov sa zrútili oceľové nosníky s celkovou hmotnosťou 100 ton, informovala o tom včera nemecká verejnoprávna televízia ZDF.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu