Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Syn zakladateľa IT firmy reaguje na Blahove útoky: Hanbite sa, ľuďom dlhujete ospravedlnenie

Ľuboš Blaha
Ľuboš Blaha (Zdroj: TASR/Andrej Galica)

BRATISLAVA - Poslanec Ľuboš Blaha si po prezidentských voľbách zobral na mušku Zuzanu Čaputovú. Najnovšie začal písať konšpirácie o tom, že víťazku prezidentských volieb financuje Eset, ktorý, aj napriek tomu, že ide o slovenskú firmu, označil za zahraničnú a za tú, ktorá sa snaží prebrať moc na Slovensku.

Konšpirácie o Georgovi Sorosovi, po vzore maďarského premiéra Viktora Orbána, hovoril poslanec Robert Fico a jeho rétoriku prevzal aj Ľuboš Blaha, ktorý je známy svojimi nenávistnými statusmi na sociálnych sieťach. 

Blaha je známy aj tým, že často šíri neoverené, prekrútené alebo klamlivé informácie. Keď ho na to ľudia upozornia, jeho admini človeka automaticky zablokujú a jeho komentár je vymazaný. Rovnaká situácia sa stala aj vtedy, keď Blaha napísal status o tom, že víťazku prezidentských voleb Zuzanu Čaputovú platí firma ESET, rovnako aj začínajúcu stranu prezidenta Andreja Kisku, či strany Progresívne Slovensko a SPOLU. 

ESET, samozrejme, reagoval niekoľkokrát pod Blahovým statusom, no poslanec jeho komentár vždy zmazal. To už zrejme nevydržal Michal Trnka, syn zakľadateľa spomínanej firmy. 

Blaha by sa mal ospravedlniť ľuďom

Trnka poslancovi napísal dlhý odkaz, v ktorom opisuje to, ako, aj napriek tomu, že je synom človeka, ktorý na Slovensku vybudoval prosperujúcu firmu, má rovnaké postavenie ako iní ľudia. 

"Vo štvrtok som dostal od syna angínu. Keď som vo štvrtok v noci prišiel z našej akcie na Nádvorí v Trnave, s horúčkou a prakticky neschopný prehĺtať, mal som dve možnosťi. Buď si odsedieť niekoľko-hodinové čakanie na pohotovosti, alebo počkať 3 dni na termín u lekára, pretože som klient Procare a skorší pre mňa nemali (zrejme sú len pre exkluzívnejších pacientov). V tejto situácii, keď som rozmýšlal, ako sa niekde v piatok doprosím antibiotík, mi prišlo naozaj tragikomické, čítať si na Facebooku o tom, že som členom oligarchickej rodiny, ktorá ovláda všetko v štáte," napísal Trnka. 

Podľa neho je normálne, ak sa ktokoľvek v tomto štáte rozhodne podporiť novú stranu, či politika. "Nečudujem, keď nie Eset, ale niektorí jeho majitelia individuálne podporia nové politické projekty. Ani Vy by ste sa nemali čudovať. Po 12 rokoch, keď Vaše vlajkové úspechy sú v rovine vlakov zadarmo, nikto už neverí, že by ste boli schopní priniesť reálnu zmenu k lepšiemu. Vaša politika sa stala synonymom bezobsažnosti a hodnotovej orientácie v štýle "kam vietor - tam plášť"," odkazuje Blahovi s tým, že ľuďom dlží ospravedlnenie. 

Viac o téme: Ľuboš BlahaEsetZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu