Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Parádna PREDPOVEĎ na víkend: Slovensko bude zaliate slnkom, na jednu vec si však dajte pozor!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Už nám kvitne zlatý dážď, pučia stromy a prileteli k nám prvé bociany. Jedno z najkrajších ročných období je tu. Aj druhý jarný víkend sa bude opäť niesť v zamení teplého počasia. Krásne počasie by nám malo vynahradiť i to, že v noci na nedeľu si pospíme o hodinu menej.

Počas uplynulých víkendov padali dvadsiatky. Podľa meteorológov zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) sa citeľne oteplí aj cez tento víkend, keď budeme prechádzať na letný čas. Zmena zimného času na letný čas nastane v sobotu v noci, kedy sa čas mení z 02:00 na 03:00.

Mapa zobrazuje aktuálnu teplotu. 

Piatok

Nad strednou Európou sa bude udržiavať oblasť vysokého tlaku vzduchu. Zároveň začne vo vyšších vrstvách ovzdušia prúdiť nad našu oblasť teplejší vzduch od severozápadu.

Predpoveď počasia.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk)

Ráno sa môže ojedinele tvoriť hmla alebo nízka oblačnosť. Zväčšená oblačnosť by mala byť len prechodne. Najnižšia nočná teplota klesne na 3 až -2, v dolinách sa miestami ochladí až na -4 stupne. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 12 až 17 stupňov, na Orave a v Podtatranskej oblasti bude okolo 10 stupňov. Fúkať bude prevažne severný vietor do 20 km/h, na strednom Slovensku zavládne bezvetrie alebo bude pofukovať len slabý vietor.

Sobota

V teplom vzduchu bude počasie v strednej Európe aj naďalej ovplyvňovať oblasť vyššieho tlaku vzduchu.

Predpoveď počasia.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk)

Víkend sa začne jasným až polojasným počasím. Hmla či nízka oblačnosť sa môžu vyskytnúť len v noci a ráno. V noci sa ochladí na 4 až -1 stupeň, v údoliach na severe ojedinele bude okolo -3 stupňov. Cez deň na oteplí na 13 až 18 stupňov. Takmer na celom území by malo byť bezvetrie alebo len slabý premenlivý vietor.

Nedeľa

V plytkej brázde nízkeho tlaku vzduchu bude cez Nemecko a Poľsko postupovať ďalej na juhovýchod studený front. Pred ním bude vrcholiť prílev teplého vzduchu od západu.

Predpoveď počasia.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: predpovede.topky.sk)

Bude jasno až polojasno. Hmla alebo nízka oblačnosť sa budú tvoriť len ojedinele, a to v noci a ráno. Najnižšia nočná teplota klesne na 5 až -1 stupeň. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 15 až 21 stupňov.

Viac o téme: Predpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu