Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ak máte sušič na vlasy na FOTO, okamžite ho prestaňte používať, môže vám začať horieť!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Na našom spotrebiteľskom trhu sa predával sušič na vlasy, o ktorom Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) zistila, že predstavuje riziko ohrozenia zdravia. Počas skúšky sa jeho plastová časť pre prívod vzduchu roztavila a dostala sa do vinutia motora, ktorý sa následne vznietil

Ide o sušič na vlasy Hair Majesty model HM-5026 pôvodom z Číny. Je čiernej farby, vybavený sklopnou rukoväťou a možnosťou nastavenia rýchlostí a teploty. Štítok obsahujúci technické údaje sa nachádza na jeho spodnej strane. Výrobok je označený označením CE. Predával sa v kartónovom obale spolu s návodom na použitie v slovenskom jazyku.

Sušič na vlasy Hair Majesty model HM-5026.
Zobraziť galériu (2)
Sušič na vlasy Hair Majesty model HM-5026.  (Zdroj: SOI)

Jeho používaním hrozí potenciálne nebezpečenstvo úrazu elektrickým prúdom a vznik požiaru. „Spotrebič nie je konštruovaný tak, aby sa zabránilo nebezpečenstvu požiaru alebo mechanickému poškodeniu, ktoré môže viesť k zhoršeniu ochrany pred zásahom elektrickým prúdom ako dôsledok abnormálnej prevádzky. Počas skúšky sa plastová časť pre prívod vzduchu roztavila a dostala sa do vinutia motora, ktorý sa následne vznietil,“ priblížila SOI, ktorá kontrolovanej osobe uložila zákaz predaja predmetného výrobku a jeho stiahnutie z trhu.


Čítajte aj: Rodičia, pozor! Ak svoje dieťa veziete v autosedačkách na FOTO, môže si zraniť hlavu a chrbticu


Súčasne mu uložila povinnosť informovať spotrebiteľov o tomto nebezpečnom výrobku. „Spotrebiteľ má pri vrátení nebezpečného výrobku predávajúcemu, u ktorého bol predmetný výrobok zakúpený, právo na vrátenie kúpnej ceny,“ objasnil kontrolný orgán.  

SOI zároveň spotrebiteľom odporúča, ak si tento výrobok zakúpili, aby ho vo vlastnom záujme prestali používať.

Viac o téme: SOINebezpečenstvoSušič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu