Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nebožtíka priviezli na Slovensko bez srdca!

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou riešil záhadný prípad nebožtíka bez srdca
Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou riešil záhadný prípad nebožtíka bez srdca

BRATISLAVA/ŠPANIELSKO - Dovolenka v zahraničí sa pre rodinu skončila tragicky. Telo muža, ktorý zomrel v Španielsku, na Slovensko priviezli bez srdca! Šokujúcu správu o nebožtíkovi priniesla TV Markíza. V Španielsku vykonali pitvu. To, že v tele nie je srdce, sa zistilo pri druhej pitve, ktorú má na starosti Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Podľa informácií Nového Času muž bol v španielskom letovisku so svojou rodinou na dovolenke. Prišlo mu nevoľno a južanským lekárom sa ho už nepodarilo zachrániť. Zomrel na infarkt.
Muž trpel ťažkou ischemickou chorobou srdca a v minulosti už jeden infarkt prekonal.

Rodina v spolupráci s ministerstvom zahraničia previezla telo po vykonaní pitvy v Španielsku na Slovensko. Podľa nového zákona musí byť vykonaná aj druhá pitva na Slovensku. Záležitosti má na starosti Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Súdny lekár pri pitve zistil, že v tele nebožtíka chýba srdce.

„O skutočnosti, že v tele nebohého nebolo srdce, sme informovali naše veľvyslanectvo v Španielsku,“ uviedol Milan Michalič, hovorca Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. „Na vyžiadanie sme úradu poskytli kompletnú lekársku správu vrátane pitevnej od španielskych patológov,“ povedal Ján Škoda, hovorca ministerstva zahraničia.

Pri každej pitve lekár odoberie vzorky biologického materiálu. „Je to potrebné pre stanovenie príčiny a mechanizmu ochorenia, otravy alebo úrazu. Pri niektorých vyšetreniach je potrebný aj celý orgán. Je to súčasť pitvy. V dokumentácii o tom musia byť vyhotovené presné záznamy,“ objasnil Stanislav Valko, znalec v odbore súdneho lekárstva.

V niektorých krajinách býva zvykom do tela nebožtíka nedávať späť celý orgán, ale iba vzorky tkanív vo fľaštičke s formaldehydom. Robí sa to preto, aby vonkajšia telesná schránka zostala čo najdlhšie zachovaná.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu