Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Dokaličený otec rodiny nemá z čoho žiť

Vinník by mal dostť prísny trest,“ vraví Juraj Duna (34), ktorý má po nehode trvalé následky. Zobraziť galériu (2)
Vinník by mal dostť prísny trest,“ vraví Juraj Duna (34), ktorý má po nehode trvalé následky. (Zdroj: Nový Čas)

SEČOVCE - Na tragický siedmy máj nezabudnú do konca života. Mikuláš A. (46) vtedy na wartburgu pri krajnici v Sečovciach usmrtil dvoch chodcov.

Do konca života dokaličení prežili len syn Juraj (5) a jeho otec Juraj Duna (34). Manželka Tatiana († 31) a ich synovec Ondrej († 4) však vážnym zraneniam podľahli. Vinník síce prejavil ochotu nevinným obetiam zmierniť žiaľ a pomôcť, no zostalo len pri slovách.

„Zomreli zbytočne. Je to obrovská tragédia,“ nevie sa Juraj Duna spamätať z náhlej smrti svojej manželky, matky ich štyroch detí, a malého synovca. Na okamihy hrôzy si spomína len útržkovite. „Išli sme popri ceste domov a už za krajnicou nás odzadu nabralo auto. Syn má polámané končatiny, stále nehýbe jednou rukou a ja som ostal na vozíku,“ hovorí nešťastný otec vážne zraneného syna Juraja a ďalších troch dcér Denisy (15), Anny (14) a Terézie (4). O tie sa teraz musí starať jeho svokor.

Duna bol mesiac na liečení v Kováčovej, no od pása dole má necitlivé a nepohyblivé končatiny a má aj preležaniny. „Nie som pomstychtivý, ale vinník by mal dostať veľmi prísny trest. Zničil nám život a doteraz nenabral ani toľko odvahy, aby sa nám ospravedlnil či pomohol v núdzi. Pohreb stál 22-tisíc korún, nemám ani na lieky,“ tvrdil Duna.

Podľa polície vyšetrovanie tohto prípadu sa už chýli ku koncu a čoskoro by mal byť súd. Mikuláša A. obvinili z usmrtenia a ublíženia na zdraví. Hrozí mu päť rokov basy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu