Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vodiči, dávajte pozor! Varovanie pred poľadovicou, hmlou aj snehovými jazykmi

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR – Jakub Kotian )

BRATISLAVA - Meteorológovia upozorňujú pred poľadovicou, hmlou, tvorbou snehových jazykov a závejov i smogom v Ružomberku a okolí. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahy.

Výstraha prvého stupňa pred poľadovicou platí pre celé Slovensko. Tvorba poľadovice predstavuje podľa meteorológov potenciálne nebezpečenstvo v doprave, pri pohybe osôb či pre infraštruktúru. Hmla s dohľadnosťou 50 až 200 metrov sa môže vyskytovať najmä v okresoch stredného a východného Slovenska. SHMÚ preto vydal výstrahu prvého stupňa. Znížená dohľadnosť totiž predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravu. 

Výstraha pre celé Slovensko
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: shmu.sk)

Výstraha pred veľkou hmlou.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: shmu.sk)

Snehové jazyky a záveje sa môžu podľa meteorológov tvoriť v okresoch Dunajská Streda, Galanta, Trnava, Šaľa, Nitra, Nové Zámky, Komárno, Levice či Zlaté Moravce. SHMÚ upozorňuje na smogovú situáciu v Ružomberku a okolí pre častice PM10.

Vyskytnúť sa môžu aj
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: shmu.sk)

Všetky sledované úseky diaľnic, rýchlostných komunikácií, horských priechodov a ciest na Slovensku sú momentálne zjazdné. Vodiči by si však mali dávať pozor miestami na zľadovatený sneh a hmlu. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk. Zľadovatený sneh je podľa SSC na cestách II/578 Skalka - Kremnica, II/531 na hranici okresov Rimavská Sobota a Revúca, II/531 Tisovec, II/558 Stakčín - Ulič a na cestách nižších kategórií v okolí Levoče a Stakčína. Zľadovatený sneh je aj na horskom priechode Zbojská. Hmla s dohľadnosťou do 100 metrov je v lokalite Milhosť.

Viac o téme: SnehPočasieCestyPoľadovicaHmla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu