Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

RVR vyrubila ďalšie masívne pokuty: Televízie porušili tieto zákony

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na zasadnutí v stredu udelila pokuty vysielateľom Markíza - Slovakia a MAC TV v celkovej výške 19.000 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa RVR Ivana Furjelová.

Sankciu vo výške 10.000 eur dostal vysielateľ Markíza - Slovakia v programovej službe TV Markíza za porušenie zákazu vysielania reklamy na alkoholický nápoj okrem piva a vína v čase od 6:00 h. do 22:00 h. TV Markíza 29. apríla krátko po 19 h. odvysielala reklamu na alkoholický nápoj Black Fox.

Pokutu vo výške 9000 eur udelila RVR vysielateľovi MAC TV v programovej službe JOJ PLUS za porušenie zákona o ochrane maloletých (Vyhláška JSO), ku ktorému došlo tým, že 25. júla pred 20 h. odvysielal program Profesionáli s obscénnym vyjadrovaním, ktorý vysielateľ klasifikoval ako nevhodný pre maloletých divákov do 15 rokov. Nezabezpečil tak časové zaradenie tohto programu po 20:00 h., ako stanovuje vyhláška.

RVR tiež upozornila na porušenie zákona vysielateľovi C.E.N. v programovej službe TA3, ku ktorému došlo tým, že vysielateľ nedoručil Rade v stanovenej lehote štatistiku o odvysielanom programe obsahujúcu vyhodnotenie podielov programových typov, podielu programov vo verejnom záujme, podielov programov s multimodálnym prístupom, podielu európskej produkcie a podielu programov európskej nezávislej produkcie vrátane vyhodnotenia podielu nových diel, za mesiac apríl a jún 2018.
 

Viac o téme: TelevíziePokuta RVR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu