Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Marek dáva Miškovi silu žiť!

Matka siamských bratov cíti, akoby Marek dodával Miškovi silu. Zobraziť galériu (3)
Matka siamských bratov cíti, akoby Marek dodával Miškovi silu.

BRATISLAVA - Siamskí bračekovia Marek a Miško Müllerovci stále bojujú o svoje životy. Zatiaľ čo Marekov stav je naďalej veľmi kritický, Miškovi sa darí podstatne lepšie.

Mame Marianne sa zdá, akoby chlapci boli stále nejako prepojení a práve Marek dával Miškovi silu žiť. Miško po náročnom oddelení absolvoval už tri operácie. Tú poslednú v nedeľu večer. Opäť mal problém s črievkami.

„Pri kontrole brušnej dutiny sme na črievku našli oslabenú stenu. Okrem toho sme museli vyriešiť otázku toku žlče do brušnej dutiny,“ odôvodnil chirurgický zákrok Vladimír Cingel, šéf lekárskeho tímu, ktorý chlapcov oddelil. Miško operáciu zvládol a jeho stav je primeraný situácii. Jeho brat Marek je stále v kritickom stave. „Je na resuscitačnej starostlivosti a jeho vyhliadky sú stále nepriaznivé,“ uviedol Tibor Šagát, prednosta kliniky intenzívnej a resuscitačnej medicíny.

Marianna, mama oboch bračekov, ktorá sa snaží byť so svojimi synčekmi čo najčastejšie, sa nám zdôverila so svojimi pocitmi.

„Niekedy sa mi zdá, akoby mal Miško silu bojovať aj od Mareka. Akoby boli stále prepojení a ako keby sa Marek snažil svojou silou pomôcť bratovi,“ zveruje sa Marianna a dodáva: „Porodila som dvoch synov. Vedela som, že sú spojení. Dala som im spolu s lekármi nádej, aby tu ostali s nami. Prosím Boha i chlapcov, aby túto šancu plne využili. Nielen Miško, ale aj Marek. Aj keď má poškodený mozog, nikdy by som ho neodvrhla, ani keby bol ťažko mentálne alebo fyzicky poškodený. Svojich synov milujem!“
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu