Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Zásah na bratislavskom letisku: Redaktorov z konšpiračných médií zadržala polícia

Polícia na bratislavskom letisku zadržala redaktorov konšpiračných médií. Zobraziť galériu (3)
Polícia na bratislavskom letisku zadržala redaktorov konšpiračných médií. (Zdroj: FB/Zem a Vek)

BRATISLAVA - Cez víkend v noci, z piatka na sobotu, zadržala polícia niekoľko ľudí na bratislavskom letisku. Zadržaní boli jeden Rus a dvaja občania Srbska. Dvaja zo zadržaných sú pritom redaktormi konšpiračných médií Zem a Vek a Hlavné správy.

Delegácia, v ktorej mali byť ešte dvaja Slováci, sa vraj vracala z Náboženskej konferencie z Moskvy a cestou sa zastavila na ukončení sezóny Nočných vlkov. Ide o Ratka Sudeckého, ktorý píše pre dezinformáčný web Zem a Vek a jeho partnerku Milicu zo Srbska, ktorá nemala povolenie k pobytu a tak ju zo Slovenska vyhostili. 

Polícia na bratislavskom letisku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Zem a Vek)

Medzi ďalšími zadržanými má byť aj istý Eugen P., ktoré Zem a Vek označil v statuse za redaktora ďalšieho konšpiračného médiá Hlavné správy. Status však záhadne za pár hodín zmizol a na webe sa objavuje už len od označením "redaktor Hlavných správ". 

Je to zrejme preto, že pod menom Eugen P. nepíše do Hlavných správ nikde. Podľa Juraja Smatanu ide teda o ruského redaktora Hlavných správ, ktorý píše pod pseudonymom. 

Polícia na bratislavskom letisku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Zem a Vek)

"Eugen Paľcev je prekladateľom niekoľkých kníh o "utajenej histórii Slovanov", kde sa nachádzajú pavedecké tvrdenia, že prvotní Slovania boli vlastne Rusi, žili v bájnej Hyperborei a podobne. Okrem toho napísal niekoľko článkov v tomto duchu. Prispieval aj do mečiarovského časopisu ExtraPlus a prekladal do slovenčiny aj "geopolitické analýzy" ruského politológa Pjakina, plné konšpiračných teórií a propagujúce ruské imperiálne predstavy o svete," píše Smatana.

Viac o téme: PropagandaDezinformácieZem a VekHlavné správyHoaxy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu