Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Život Marka udržujú už len lieky a prístroje

Markov stav sa vo väčšej miere zhoršil už v nočných hodinách zo stredy na štvrtok.
Markov stav sa vo väčšej miere zhoršil už v nočných hodinách zo stredy na štvrtok.

BRATISLAVA - Život jedného z operovaných siamských dvojčiat Mareka udržujú už len lieky a prístroje.

Jeho stav je pre infekciu kritický a lekári sa dostali na hranice svojich možností, povedal pre televízne stanice TA3 a Markíza Vladimír Cingel, ktorý viedol operáciu oddeľovania detí. Marekov stav sa zhoršil už v nočných hodinách zo stredy na štvrtok.

"Stav je naďalej kritický, (...) u Mareka zlyhávajú prakticky všetky životne dôležité orgány. Nepretržite prebieha resuscitácia, to znamená, že len vďaka medikamentom, ich obmenám a doplňovaniu, a vďaka prístrojovej technike dokážeme ešte udržať jeho život," povedal Cingel. Lekár už skôr naznačil, že keď prestanú účinkovať podávané lieky, chlapec pravdepodobne neprežije.

Lekári ešte v stredu informovali, že na zastavenie infekcie musia používať čoraz silnejšie antibiotiká a od istého momentu ich už nebude čím nahradiť. Mimo ohrozenia nie je zatiaľ ani druhé dvojča Michal. "Potenciál, možnosť a množstvo tých komplikácií je naozaj veľmi široké a sú aj toho najzávažnejšieho rangu," poznamenal Cingel.

Lekári sa pre rozdelenie detí rozhodli pred približne dvoma týždňami, pretože bez operácie by v krátkom čase zomreli. Chlapci boli zrastení v oblasti brucha a dolnej časti hrudníka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu