Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Sprejer si vyčistil hlavu i potok

„Svoj čin som oľutoval. Čistenie potoka Studnička mi dalo zabrať,“ hovorí Július Burdiga (53). Zobraziť galériu (3)
„Svoj čin som oľutoval. Čistenie potoka Studnička mi dalo zabrať,“ hovorí Július Burdiga (53). (Zdroj: Nový Čas)

RUDNÁ - Škodu, ktorú spôsobil, si musel odpracovať. Za poškodenie steny kultúrneho domu sudca mužovi z Rudnej (okr. Rožňava) udelil trest povinnej práce. Namiesto podmienky či finančnej pokuty siahol k trestu, ktorý si pochvaľoval nielen vinník, ale aj starosta.

„Mal som vypité a neuvedomil som si, čo robím. Všetko som oľutoval a spôsobenú škodu som obci odpracoval v rámci 50 hodín povinnej práce. Čistil som potok Studnička a aj som sa dosť nadrel. Brehy boli poriadne zarastené,“ povedal nezamestnaný Július Burdiga (53), ktorý sprejom postriekal budovu miestneho kultúrneho domu i niekoľko plynových a elektrických rozvodných skriniek.

„Škoda nebola veľká. Len okolo 10-tisíc. Sudca však navrhol, aby si svoje dielo skazy odpracoval a ja som súhlasil,“ uviedol starosta Július Kerekeš. Pochvaľoval si, že previnilec aspoň niečo urobil v prospech obce. Novinku povinnej práce si však v okrese Rožňava zatiaľ v praxi vyskúšali iba dvaja odsúdení. Podľa nových predpisov ju sudca môže uložiť za menej závažné skutky. V prípade Gemerčana to bolo poškodzovanie cudzej veci.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu