Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Jeseň ukáže mrazivú tvár: PREDPOVEĎ počasia Slovákov nepoteší, no je tu jedna dobrá správa!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: Predpovede.sk)

BRATISLAVA - Po tom, čo sa leto definitívne skončilo a nastúpila jeseň, museli Slováci zo šatníkov vybrať teplé bundy a topánky, ktoré využijú aj budúci týždeň. Podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu najvyššie denné teploty spočiatku vystúpia len na 19 stupňov Celzia a nočné môžu klesnúť až pod bod mrazu. Svetielko nádeje sa však objaví začiatkom víkendu, kedy k nám má začať prúdiť teplý vzduch.

Krajinu postihla obrovská katastrofa: VIDEÁ skazy! Vyše 800 obetí, všade ležia mŕtve telá

V pondelok bude veľká, miestami prechodne zmenšená oblačnosť. Ráno a dopoludnia sa vyskytne v nižších polohách ojedinele hmla a na strednom Slovensku sa môžu objaviť aj slabé zrážky. Najvyššia denná teplota vystúpi na 13 až 18, v Žilinskom kraji a na Spiši miestami na okolo 11 stupňov. Fúkať bude prevažne južný vietor rýchlosťou 5 až 25 km/h, ktorý k večeru zoslabne.

Aj túto noc sa pripravte na prízemné mrazy.
Zobraziť galériu (6)
Aj túto noc sa pripravte na prízemné mrazy.  (Zdroj: SHMÚ)

Na utorok SHMÚ predpovedá polooblačné až oblačné počasie a ojedinele slabé zrážky. Ráno si treba dávať pozor aj na prípadnú hmlu, no v priebehu dňa dôjde k ubúdaniu oblačnosti. Najnižšia nočná teplota zostúpi na 8 až 3, v južnej polovici západného Slovenska a na juhovýchode na okolo 10 stupňov. Najvyššia denná teplota dosiahne 15 až 19, v Žilinskom kraji a na Spiši väčšinou okolo 13 stupňov.

V stredu do našej oblasti postúpi studený front spojený s tlakovou nížou nad Škandináviou a Pobaltím. Má byť polooblačno až oblačno, prechodne až zamračené. Lokálne sa objavia hmly a na severe Slovenska sa treba pripraviť aj na slabé zrážky. Najnižšia nočná teplota spadne na 8 až 3, v dolinách a kotlinách na miestami okolo 1 stupeň. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 14 až 19, v Žilinskom kraji, na Spiši a na Horehroní väčšinou na okolo 12 stupňov. Nepoteší nás vietor s rýchlosťou 10 až 30 km/h, ktorý miestami v nárazoch dosiahne okolo 55 km/h.

Predpoveď na jeseň 2018.
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Getty Images)

Podľa predpovede má byť vo štvrtok malá, miestami, prechodne zväčšená oblačnosť a ojedinele sa rozprší. Vo vysokých polohách budú prehánky snehové. Ortuť teplomera ukáže v noci najmenej 7 až 2 stupne, v dolinách a kotlinách miestami okolo 0 stupňov. Cez deň ukáže najviac 12 až 17, na Orave a pod Tatrami okolo 10 stupňov.

V piatok k nám začne od juhu prúdiť teplejší vzduch, čo sa prejaví na jasnej až polojasnej oblohe, hoci zrána treba rátať aj s hmlami alebo nízkou oblačnosťou. Prízemný mráz sa nevyhne ani nížinám. Najnižšia nočná teplota klesne na 4 až -1, v dolinách a kotlinách miestami na okolo -3 stupne. Najvyššia denná teplota to dotiahne na 12 až 18 stupňov.

Jeseň ukáže mrazivú tvár:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Prílev teplého vzduchu bude pokračovať aj v sobotu. Má byť jasno až polojasno, cez deň miestami až oblačno. V noci a ráno sa môže objaviť hmla alebo nízka oblačnosť, ktorá sa ojedinele udrží až do popoludnia. V noci bude opäť veľmi chladno, najnižšia teplota má byť len 6 až 0, v južnej polovici západného Slovenska väčšinou okolo 8 stupňov. Najvyššia denná teplota však vystúpi na 16 až 22 stupňov.

Viac o téme: MeteorológoviaSHMÚPredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu