Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Traja lupiči prepadli bar so samopalom z vojny

BANSKÁ BYSTRICA - Až dvanásť rokov vo väzení môžu stráviť traja lupiči, ktorí sa v sobotu pokúsili prepadnúť so samopalom v ruke bar v Rimavskej Sobote.

Útočníkov premohol majiteľ podniku s ostatnými návštevníkmi, k streľbe nedošlo a nikto nebol zranený. Zbraň pravdepodobne z druhej svetovej vojny bude zaslaná na expertízu, informovala polícia.

Trojica mužov prišla podľa polície k barovému pultu a jeden z nich podal majiteľovi papier s napísanými požiadavkami. "Keď sa ho majiteľ opýtal, čo vlastne chce, z tašky vybral samopal so slovami, že ak mu to nedá, tak ho zastrelí a rozstrieľa mu celý bar," popísala incident policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Na pomoc majiteľovi baru prišiel jeho brat a aj s pomocou ďalších návštevníkov klubu útočníkov premohli. Vyšetrovateľ mužov vo veku od 38 do 41 rokov obvinil z lúpeže. O ich vzatí do väzby rozhodne súd.

Aj keď polícia na Slovensku rieši ozbrojené prepadnutia pomerne často, prepad so samopalom je podľa Faltániovej pomerne ojedinelý. Podľa nepotvrdených informácií však bola zbraň pravdepodobne nefunkčná a mala slúžiť iba na zastrašenie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu