Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Búrlivý život slovenských vysokoškolákov: Zábava, alkohol a žiadne vedomosti, rodičom je do plaču

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Slovenka priznala, že bujarý vysokoškolský život ju nielen znepokojuje, ale vzbudzuje v nej aj pohoršenie. V súvislosti so začiatkom školského roka na anonymnom facebookovom účte, ktorý sledujú najmä vysokoškoláci, napísala, že dnešná generácia mladých ľudí sa zvykne čoraz viac utiekať k alkoholu. Rovnako krúti hlavou nad tým, že terčom posmeškov im je vlastná nevedomosť.

„Dnes som zablúdila na túto stránku a prečítala som si niektoré priznania,“ napísala žena v úvode svojho príspevku z 1. septembra, ktorá je pravdepodobne matkou vysokoškoláka.

Slovenka vyjadrila svoje hlboké znepokojenie nad tým, že čoraz viac študentov si robí zábavu z toho, keď idú do školy nenaučení, testy vyslovene odfláknu a po skúške sa spoločne opijú na mol, pričom sa tým ešte chvália na sociálnych sieťach.

So smútkom dodala, že častokrát sa študenti opíjajú ešte pred samotnou skúškou.

Nezodpovedný študentský život vyvolal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

„No a potom je tu druhá strana mince, takzvaná realita,“ pokračuje anonymka. „Kde mladí ľudia bez životnej perspektívy klamú samých seba, že opiť sa, aby človek zabudol na svoju frustráciu, im vlastne pomôže. Nepomôže,“ píše s tým, že študenti sa tiež zvyknú tváriť, aké zábavné je učiť sa niečo, čo ich absolútne nebaví.


Čítajte aj: Šokujúce odhalenie z univerzitnej jedálne! Týmto kŕmia budúcich policajtov, FOTO pekelný lepeňák


Preto im kladie rečnícku otázku, či vlastne vedia, čo znamená byť dospelým. „Správať sa dospelo. Prijať zodpovednosť za svoj život. A nie je to vodka v chladničke, ani "lajky" na priznanie podobne zúfalých rodičov,“ myslí si žena, ktorá odkazuje, že je to vec charakteru a je na každom študentovi, akú cestu si zvolí, aby bol na seba hrdý. „Nielen na svoj status na Facebooku... v skreslenej realite za počítačom.“

Nezodpovedný študentský život vyvolal
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

V závere svojho príspevku, ktorý zverejnila v skupine Priznania vysokoškolákov, píše, že najhlavnejšie je, aby si každý z nich zachoval svoje ľudské hodnoty. „Najväčšou výzvou nie je byť "cool" pred ostatnými polonešťastnými pripitými indivíduami. Najväčšou výzvou je pozrieť sa sám sebe do očí a zachovať si rozum, plány a charakter,“ uzavrela žena.

Viac o téme: ŠtudentŽivotUčenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu