Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Na kampaň Právo na život bolo podané trestné oznámenie

V. Lauš tvrdí, že kampaň je v rozpore s etikou a právnym poriadkom.
V. Lauš tvrdí, že kampaň je v rozpore s etikou a právnym poriadkom. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Trestné oznámenie v súvislosti s billboardovou kampaňou Právo na život podal Vladimír Lauš. Svoj podnet listom zaslal generálnemu prokurátorovi, policajnému prezidentovi a na Okresné riaditeľstvo Policajného zboru SR Bratislava I.

"Požadujem okamžité zastavenie kampane proti nenarodeným osobám. Kampaň je v rozpore s etickým prostredím a právnym poriadkom, porušuje ochranu mládeže do 15 rokov a otravuje ostatných občanov aj hostí na Slovensku," uviedol dnes pre agentúru SITA Lauš.

Za kampaňou Právo na život, na ktorej billboardoch je fotografia dieťaťa po umelom potrate, stoja Európske Centrum pre Bioetickú Reformu (CBR Europe) a občianske združenie Pastor bonus. CBR Europe je nezávislým občianskym združením, ktoré usiluje o spravodlivosť voči nenarodeným tým, že bráni právo na život každého človeka od momentu počatia ľudského života. Vo svojich projektoch zameraných na vzdelávanie širokej verejnosti využíva know-how amerického Centra pre bioetickú reformu a spolupracuje s niekoľkými podobnými organizáciami v Európe.

Občianske združenie Pastor bonus vzniklo v roku 2005 a jeho cieľom je šírenie myšlienok solidarity, vzájomnej tolerancie medzi ľuďmi a prinášanie mravných hodnôt vedúcich k ozdraveniu spoločnosti. Svoj cieľ napĺňa organizovaním všestranných aktivít na zabezpečenie realizácie svojho poslania. Kampaň vraj financovali slovenskí podnikatelia, ktorí si však neželajú byť zverejnení a časť bola financovaná z darov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu