Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pápež: Interrupcia nie je ľudské právo

Pápež Benedikt XVI.
Pápež Benedikt XVI. (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ - Právo ženy podstúpiť interrupciu nepatrí medzi ľudské práva, naopak, je v protiklade s ľudskými právami. Vo viedenskom Hofburgu, sídle rakúskeho prezidenta, to v piatok vyhlásil pápež Benedikt XVI., ktorý je až do nedele na návšteve Rakúska.

"Základným ľudským právom a predpokladom akýchkoľvek iných práv, je právo na život samotný. To je pravda o živote, od jeho počatia až po jeho prirodzený koniec," povedal Benedikt XVI. "Z toho vyplýva, že potrat nemôže patriť k ľudským právam, je s nimi v úplnom protiklade," domnieva sa pápež.

Hlava rímskokatolíckej cirkvi v piatok vyzvala vlády celého sveta, aby sa nesnažili legalizovať interrupcie. Namiesto toho by mali vytvárať "atmosféru radosti a dôvery v život, atmosféru, v ktorej deti nie sú vnímané ako bremeno, ale ako dar pre všetkých".

Pápež v piatok večer po stretnutí s rakúskym prezidentom Heinzom Fischerom hovoril aj o kresťanských koreňoch Európy. Tá podľa neho "nesmie popierať svoje kresťanské korene", ktoré sú "dynamickou súčasťou pri prechode do tretieho tisícročia".
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu