Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Iniciátori kontroverznej kampane: Nie sme fanatici!

Jeden z bilbordov, ktorý vzbudil na Slovensku rozruch a verejnú diskusiu.
Jeden z bilbordov, ktorý vzbudil na Slovensku rozruch a verejnú diskusiu. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Iniciátori kampane Právo na život, ktorá v posledných dňoch vyvolala diskusie okolo kontroverzných bilbordov s vyobrazeným plodom po potrate, odmietajú obvinenia z fanatizmu a terorizmu.

Reagujú tak na vyjadrenia Spoločnosti pre plánované rodičovstvo (SPR), ktoré údajne v utorok odvysielala TV Markíza v Televíznych novinách. "Ako občania tejto krajiny sme na základe slobody prejavu vyjadrili náš názor k téme umelých interrupcií, za čo nás pani Oľga Pietruchová, výkonná riaditeľka SPR, obvinila z náboženského fanatizmu. Fakt, že sa pani Pietruchová uchyľuje k takýmto lacným napadnutiam dokazuje, že nemá žiadne argumenty na obranu interrupcií, ktoré sama ideologicky propaguje ako legálnu a teda etickú voľbu," píše sa v otvorenom liste aktivistov kampane adresovanom Spoločnosti pre plánované rodičovstvo, ktorý agentúra SITA poskytli Jana Tutková z Centra pre bioetickú reformu a Marek Nikolov z občianskeho združenia Pastor Bonus.

Organizátori kampane Právo na život odmietajú i Pietruchovej vyjadrenia pre televíziu TA3 (relácia Téma dňa, 27. augusta 2007, kde údajne povedala, že interrupcia je základným ľudským právom.) "Prezident SPR označil na verejnej diskusii pred niekoľkými rokmi počaté dieťa za parazita. Toto považujeme za zaslepenosť a bigotnú ignoranciu..... Sme proti akémukoľvek násiliu súvisiacemu s umelým potratom, čo zahŕňa aj násilie voči tým, ktorí umelé potraty vykonávajú," tvrdia aktivisti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu