Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Ďalšia tragédia v Tatrách! FOTO Skúsený sprievodca zahynul po 100-metrovom páde

Približne 100-metrový pád neprežil poľský sprievodca Zobraziť galériu (3)
Približne 100-metrový pád neprežil poľský sprievodca (Zdroj: Facebook/Horská Záchranná Služba)

VYSOKÉ TATRY - Poľský sprievodca neprežil pád vo Vysokých Tatrách. Z Horskej záchrannej služby (HZS) informovali, že ešte v nedeľu (5.8.) ich o pomoc požiadala manželka 39–ročného poľského tatranského sprievodcu, ktorý sa predchádzajúci deň sám vydal na túru do oblasti Kolového štítu.

"Krátko po 9. hodine jej poslal SMS správu z Malej Kolovej veže s tým, že bude pokračovať na Kolový štít. Odvtedy sa s ňou už neskontaktoval a ani nebolo možné sa mu dovolať. Lokalizácia jeho mobilného telefónu bola neúspešná a auto mal stále zaparkované v Tatranskej Javorine," uviedla HZS na svojej internetovej stránke.

Približne 100-metrový pád neprežil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Horská Záchranná Služba)

Do oblasti Kolovej doliny odišli pozemne pátrať záchranári oblastného strediska HZS z Vysokých Tatier a zároveň bola o súčinnosť požiadaná aj Letka Ministerstva vnútra SR. Nasadenie leteckej techniky však nebolo pre nepriaznivé poveternostné podmienky v ten deň možné. 

V pondelok sa v pátraní pokračovalo už pomocou vrtuľníka MV SR. Nezvestného sa v dopoludňajších hodinách podarilo zo vzduchu lokalizovať pod Veľkou Kolovou vežou. Po približne 100-metrovom páde v exponovanom teréne muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. 

Približne 100-metrový pád neprežil
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Horská Záchranná Služba)

"Telo nebohého bolo následne pomocou vrtuľníka evakuované z terénu ku Kolibe pod Muráňom a odtiaľ terénnym automobilom HZS transportované do Ždiaru, kde si ho prevzali príslušníci Policajného zboru SR," dodáva HZS.

Viac o téme: PádSprievodcaVysoké TatryPoliak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu