Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Horúca PREDPOVEĎ počasia: Teploty opäť vystúpia do pekelných výšok! Prekvapenie na záver

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Ak máte horúčav už plné zuby, pripravte sa na to, že to budete musieť ešte pár dní vydržať. Podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu budúci týždeň vystúpia najvyššie denné teploty až na 36 stupňov Celzia. Cez víkend sa však očakáva príchod studeného frontu, ktorý neznesiteľné počasie trochu zmierni.

Desivý pohľad z vesmíru: VIDEO Horúčavy spálili zeleň v Európe, u nás sú v ohrození tieto oblasti

V pondelok bude malá oblačnosť až polooblačno, vo východnej polovici Slovenska môže byť až oblačno. Ojedinele sa objavia prehánky alebo búrky. Najvyššia denná teplota dosiahne 28 až 33, v Žilinskom kraji, v Prešovskom kraji a na Horehroní 23 až 28 stupňov. Zrána má fúkať slabý, na západe a východe postupne prevažne severný vietor rýchlosťou 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h).

SHMÚ na utorok predpovedá jasné až polojasné počasie, nadránom sa ojedinele môže vyskytnúť hmla alebo nízka oblačnosť. Naďalej má byť veľmi teplo. Najnižšia nočná teplota klesne na 19 až 14, v dolinách a kotlinách väčšinou na 14 až 9 stupňov. Najvyššia denná teplota vystúpi na 29 až 34, na Orave a pod Tatrami na okolo 27 stupňov.

Horúca PREDPOVEĎ počasia: Teploty
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Horúčavy budú pokračovať aj v stredu, kedy má byť jasno až polojasno, no popoludní treba na krajnom západe rátať aj s možnosťou prehánok alebo búrok. Najnižšia nočná teplota zostúpi na 17 až 12, v južnej polovici západného Slovenska na okolo 19 stupňov. Najvyššia denná teplota to dotiahne na 30 až 35 stupňov.

Ani vo štvrtok sa veľa nezmení. Bude jasno až polojasno a stále mimoriadne teplo. Teplomer v noci bude ukazovať najmenej 18 až 13, v južnej polovici západného Slovenska okolo 20 stupňov, cez deň najviac 32 až 36, na Orave a pod Tatrami okolo 30 stupňov.

Horúca PREDPOVEĎ počasia: Teploty
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

V piatok vyvrcholí prílev veľmi teplého vzduchu, čo sa odrazí aj na jasnej až polojasnej oblohe. V západnej polovici postupne začne oblačnosť pribúdať a môže spŕchnuť alebo prídu búrky. Najnižšia nočná teplota sa bude držať na 20 až 15, na juhozápade miestami na okolo 22 stupňoch. Najvyššia denná teplota nás potrápi 30 až 36 stupňami.

Zmena počasia by sa mala prejaviť od soboty, kedy bude našou oblasťou postupovať studený front pomaly ďalej na východ. Má byť prevažne oblačno a miestami prehánky, dážď alebo aj búrky. Najnižšia nočná teplota klesne na 20 až 14 stupňov. Najvyššia denná teplota dosiahne 28 až 33, na severe miestami okolo 25 stupňov.

 

Viac o téme: HorúčavyTeplotySHMÚPredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu