Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

MIMORIADNE Ďalšia obrovská tragédia: Adam (†14) zomrel počas behu na telesnej

ZŠ v Spišskej Novej Vsi Zobraziť galériu (2)
ZŠ v Spišskej Novej Vsi (Zdroj: maps.google.com)

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Ďalšie nešťastie, ktoré sa nedá opísať slovami. V areáli základnej školy v Spišskej Novej Vsi dnes na hodine telocviku zomrel 14-ročný žiak Adam.

Informáciu o tragédii potvrdila hovorkyňa košických policajtov Lenka Ivanová. "Dnes popoludní v jednej zo základných škôl v Spišskej Novej Vsi došlo k náhlemu úmrtiu 14-ročnej osoby mužského pohlavia. Obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie a nariadil vykonať pitvu," ozrejmila. 

Tragické nešťastie sa odohralo v utorok krátko pred obedom na multifunkčnom ihrisku Základnej školy Ing. O. Kožucha v Spišskej Novej Vsi. "Posádka rýchlej lekárskej pomoci Spišská Nová Ves bola privolaná k žiakovi ôsmeho ročníka, ktorý údajne po behu skolaboval," povedala hovorkyňa zdravotnej služby Falck Katarína Načiniaková. Ako ďalej doplnila, po príchode sa na mieste nachádzal chlapec, u ktorého začala posádka ihneď s resuscitáciou. "Ani po veľkom úsilí našich kolegov sa chlapca nepodarilo oživiť, lekár musel skonštatovať smrť," uzavrela.

ZŠ v Spišskej Novej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: maps.google.com)

"Môžem potvrdiť, že sme vyslali záchranárov k maloletej osobe s poruchou vedomia. Záchranári vynaložili maximálne úsilie a oživovali ju niekoľko desiatok minút. Žiaľ, bezúspešne. Lekár musel konštatovať smrť," priblížila hovorkyňa Operačného strediska záchranárov Alena Krčová. 

Osudná hodina telesnej

Na hodine telesnej výchovy mali žiaci podľa informácií televízie Markíza v rámci testovania behať. Ôsmakovi prišlo počas behu nevoľno a ľahol si na ihrisku na zem. "Polícia v tejto súvislosti prijala trestné oznámenie a podľa výsledkov pitvy rozhodne o ďalšom postupe. Vzhľadom na prebiehajúce úkony a citlivosť uvedeného prípadu nie je možné v tejto chvíli poskytnúť bližšie informácie," uzavrela Ivanová.

Viac o téme: ChlapecTragédiaSpišská Nová Ves
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu