Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Miklošov výpis z katastra má 45 strán: Vlastní desiatky pozemkov!

Exminister svoje pozemky za bohatstvo nepovažuje.
Exminister svoje pozemky za bohatstvo nepovažuje.

BRATISLAVA - Bývalý minister financií Ivan Mikloš (47) naozaj nie je žiadnym chudákom! Okrem toho, že nadštandardne zarába, vlastní aj množstvo pôdy a nehnuteľností. Nový Čas zistil, že jeho výpis z katastra má neuveriteľných 45 strán! Podpredseda SDKÚ napriek tomu tvrdí, že tento majetok nie je žiadnym veľkým bohatstvom.

V majetkovom priznaní za rok 2006 Ivan Mikloš priznal lesné pozemky, záhrady, lúky i hospodárske budovy. „Zoznam je naozaj hrubý z dôvodu veľkej rozdrobenosti. Pozemky, ktoré tam sú, som zdedil po starých rodičoch a prikladám ich k majetkovému priznaniu už roky. Je tam veľa položiek, ale čo sa týka výmery, nie je toho veľa,“ uviedol exminister, ktorý len za minulý rok priznal príjmy viac ako milión korún.

V bratislavskom Starom Meste vlastní Ivan Mikloš nehnuteľnosti. Pasienky, ornú pôdu a lesy má prevažne na východe Slovenska v okresoch Humenné, Bardejov a Vranov nad Topľou. Podľa neho ide o dedičstvo po starých rodičoch, ktoré dostalo šesť vnukov a vnučiek. Nikdy si nedal majetok ohodnotiť, takže údajne nepozná jeho presnú cenu. „Neplánujem to predať, lebo je to pôda, na ktorej moji predkovia tvrdo pracovali a navyše, dá sa predpokladať, že cena pôdy pôjde hore,“ zdôvodňuje Mikloš.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu