Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Súd udelil za vraždu bieleho koňa tresty 12 a 14 rokov

Členovia väzenskej a justičnej stráže vedú obžalovaných Petra G. (vľavo) a Stanislava Š., ktorí sú obvinení z vraždy
Členovia väzenskej a justičnej stráže vedú obžalovaných Petra G. (vľavo) a Stanislava Š., ktorí sú obvinení z vraždy "bieleho koňa". (Zdroj: TASR)

TRENČÍN - Okresný súd v Trenčíne dnes poslal do väzenia na 12 a 14 rokov dvojicu obyvateľov Novej Dubnice za vraždu "bieleho koňa" v roku 2003.

Odsúdení sa podľa prokurátora najprv postarali o vybavenie živnostenského listu pre údajného tuláka z Prešova, ktorý potrebovali na svoje finančné machinácie. Potom muža ako nepohodlného svedka odstránili. Rozsudok ešte nie je právoplatný, lebo prokurátor i dvojica odsúdených sa proti nemu odvolala.

"S touto akciou nemám nič spoločné. Stanislava Kmeca ("bieleho koňa") som nepoznal, ani som s ním nemal žiadnu firmu," vyhlásil Peter Gazdík, ktorému súd vymeral 14-ročný trest. "Nebol som pri trestnom čine," povedal druhý z údajných páchateľov Stanislav Ševčík. Obaja muži obvinili z vraždy dvojicu svedkov, ktorá proti nim poskytla súdu dôkazy.

Dvojica 32-ročných odsúdených podľa obžaloby odviezla o 16 rokov staršieho "bieleho koňa" z čerpacej stanice v Novej Dubnici smerom do neďalekej Hornej Súče. Cestou muža, ktorý bol pod vplyvom liekov na spanie, neznámym spôsobom zavraždila. Telo obete napokon skončilo zakopané v lese neďaleko Hornej Súče, kde ho objavili v uplynulom roku. Presnú príčinu smrti sa znalcom určiť nepodarilo, lebo telo bolo v čase nálezu v značnom rozklade. Experti však pripustili, že obeť mohla byť uškrtená alebo jej násilníci zlomili väzy.

Podľa skorších vyjadrení polície patrili obaja odsúdení k podsvetiu. Ako údajní členovia mafiánskej vetvy sýkorovcov sa údajne zameriavali na ekonomické trestné činy v Trenčianskom kraji. Táto skupina podsvetia si na svoje nezákonné obchody vraj najímala "biele kone" z celého Slovenska a časom ich zlikvidovala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu