Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Mediálny nákup roka! Křetínský a finančný žralok z J&T skupujú rádiá: Nového majiteľa aj slovenské

Patrik Tkáč Zobraziť galériu (3)
Patrik Tkáč (Zdroj: Topky.sk)

PRAHA/BRATISLAVA - Spoločnosť Czech Media Invest (CMI), ktorú spoluvlastnia český miliardár Daniel Křetínský so slovenským podnikateľom Patrikom Tkáčom, kupuje od Lagardère rozhlasové stanice v Česku, Poľsku, na Slovensku a v Rumunsku. K tým patria napríklad Frekvence 1 a Evropa 2. Predajná cena činí 73 miliónov eur. Oznámil to dnes člen predstavenstva CMI Daniel Častvaj.

Najnovší rebríček slovenských boháčov poriadne nahneval biznismena z J&T: Hnoj, vyhlásil Tkáč

Na podmienkach predaja rozhlasových staníc sa CMI dohodla s Lagardère Group. Pre uzavretí transakcie je podľa Častvaja potrebný súhlas regulačných orgánov v daných krajinách.

Daniel Křetínský
Zobraziť galériu (3)
Daniel Křetínský  (Zdroj: YouTube)

"CMI tak získava do svojho portfólia nový mediatyp postavený na silných rozhlasových brandoch," uviedol Častvaj. CMI prostredníctvom svojich dcérskych spoločnosti Czech News Center a CN Invest doteraz pôsobila najmä v oblasti tlače. Vydáva štyri denníky, medzi nimi Blesk, Šport a Aha!, desiatky časopisov, napríklad týždenník Reflex alebo Svet motorov, a tiež webové tituly. Spoločnosť tiež vlastní dve tlačiarne a je lídrom vo vydávaní kníh a distribúcii tlače.

Spoločnosti prevádzkujúce rozhlasové stanice, ktoré sú predmetom transakcie, vykázali vlani konsolidované tržby približne 56 miliónov eur, uviedol Častvaj. V Česku do nadnárodnej siete Lagardère Group patrí mediálna skupina Lagardere Active ČR. Prevádzkuje päť českých rozhlasových staníc (Evropa 2, Frekvence 1, rádio Bonton, Dance Radio, ZET), jednu slovenskú stanicu (Europa 2) a mediálne zastupiteľstvá Regie Radio Music.

Viac o téme: Daniel KřetínskýRozhlasové stanice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu