Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Najnovší rebríček slovenských boháčov poriadne nahneval biznismena z J&T: Hnoj, vyhlásil Tkáč

Patrik Tkáč Zobraziť galériu (2)
Patrik Tkáč (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Nahneval ho rebríček boháčov! Jeden z najznámejších slovenských milionárov podnikateľ Patrik Tkáč, spoluzakladateľ J&T, sa pustil do časopisu Forbes, ktorý ho publikoval.

Tkáč sa v rebríčku spoločne so svojim otcom Jozefom umiestnil na deviatom mieste, hneď za ním nasleduje jeho partner Ivan Jakabovič. Ako Tkáč uviedol hneď na svojom Facebookovom profile, s magazínom nespolupracujú z viacerých dôvodov.

„Okrem toho, že nám pripadá hlúpe snažiť sa vytvoriť rebríček podobný americkému, ktorý sa má možnosť oprieť o superlikvidnú burzu, máme aj osobné dôvody postavené na zložitých rodinných väzbách, ktoré znemožňujú zjednodušenie majetkových pomerov tak ako ich medializuje Forbes," napísal Tkáč.

Náhodná účasť Počiatka

Finančník sa do magazínu pustil najmä za to, ako opisovali medializovanú návštevu exministra Počiatka na ich jachte.

„Jakabovič sa v posledných rokoch ukazoval na verejnosti len nerád (napríklad, keď aj s Patrikom Tkáčom vysvetľovali médiám návštevu vtedajšieho ministra financií Jána Počiatka na ich jachte v Monaku, zhodou okolností pred vyhlásením konverzného kurzu slovenskej koruny k euru)," uvádza Forbes. 

Status Patrika Tkáča
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB / Patrik Tkac)

Status Patrika Tkáča

Tkáč tvrdí, že toto je výsledok, že sa nepíše o úspechoch či pozitívnych veciach ako o obnovených Tatrách či najväčších platcoch dane, ale o „ľudsky jednoduchom žúre, kde sa náhodou ocitol minister". „Fakt si všetci myslia, že je možné, že by sa zmena kurzu dohadovala na lodi na mieste, kde všetci žúrujú a sú pod stovkami kamier?" pýta sa. 

Bezvýznamný hnoj, tvrdí Tkáč

Tkáč tvrdí, že rebríček mu je ukradnutý, ale nie je mu ukradnutý majiteľ časopisu typu Forbes, „ktorý ak priamo nevydáva pokyn, tak je priamo zodpovedný za neinteligentného novinára, ktorý pod image dôležitého časopického titulu je schopný vyplodiť takýto bezvýznamný hnoj".

Svojim zamestnancom následne zakázal inzerciu v časopise a dodal, že poznámka o tom, že je známy väzbami na politikov, je riadne mimo. „Stretol som väčšinu dôležitých, ale nepresiahlo to úroveň zdvorilostných fráz. Novinári si začínajú užívať pretlak informácií, kde nie je čas každého hnať pred súd," uzavrel Tkáč.

Viac o téme: ForbesPatrik Tkáč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu