Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rodina zabitej Češky sa chce domáhať pravdy až v Štrasburgu

Linda (†19) Zobraziť galériu (2)
Linda (†19) (Zdroj: BLESK)

PRAHA - Rodina mŕtvej Lindy (†19) je otrasená! Nielenže sú jej členovia zničení smrťou dievčaťa, ktorú pod Strečnom zabil padajúci kameň, ale desí ich aj postoj slovenskej vlády. Je podľa nich arogantná.

"Už dvakrát som písal predsedovi vlády Robertovi Ficovi. Dostal som rozporuplnú odpoveď. Vnímam to ako arogantné prehliadanie skutočnosti," uviedol strýko Lindy Jindřich Kopenec. Podľa neho je rodina odhodlaná hľadať spravodlivosť na slovenskom súde, pokiaľ neuspeje, obráti sa až do Štrasburgu.

"Chcem, aby bol jasne označený vinník a aby bola uskutočnená náprava bez ohľadu na finančné náklady. Bol som sa pozrieť na miesto tragédie. Je tam všade plno kameňov, jazdiť tadiaľ je životu nebezpečné," vyhlásil Kopenec.

O to viac ho rozčúlilo, keď si prečítal odpoveď z kancelárie premiéra Fica. "V liste si protirečí. Vraj išlo o ojedinelý prípad. Vzápätí ale nasleduje, že tam dali značku 'Padajúce kamene'. Čo teda vlastne majú vodiči v tých miestach robiť, aby sa tragédia nezopakovala?" krúti nechápavo hlavou Jindřich Kopenec.

Čo sa vlastne stalo


Lindu ťažko zranil padajúci kameň na frekventovanej ceste medzi Žilinou a Martinom. K tragédii došlo 14. júla pod skalným masívom pri Strečne. Asi 40-kilogramový kameň dopadol na cestu, odrazil sa a preletel cez čelné sklo do prichádzajúceho auta. Zasiahol dievča do hlavy a vyletel von. Linda skončila na neurochirurgii v Žiline. Odtiaľ ju previezli do strakonickej nemocnice, kde ťažkým zraneniam podľahla.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu