Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Sako, v ktorom napadli Malinovú, nie je medzi dôkazmi, Hedviga ho nosí

Hedvigu Malinovú sme v čiernom saku s bielymi prúžkami odfotili niekoľko týždňov po útoku. Zobraziť galériu (2)
Hedvigu Malinovú sme v čiernom saku s bielymi prúžkami odfotili niekoľko týždňov po útoku.

BRATISLAVA - Študentka Hedviga Malinová (24) stále nosieva sako, v ktorom ju mali podľa jej výpovede 25. augusta 2006 napadnúť dvaja mladíci. Vyšetrovateľ Hedvigino sako nezaradil medzi dôkazy.

Jeho fotografie sa však vo vyšetrovacom spise nachádzajú. Zábery odfotografovali policajti, ktorí robili obhliadku miesta činu. Niekoľko týždňov po útoku sme Hedvigu nafotili v tom istom saku pri návšteve reštaurácie.

Podľa psychologičky Evy Jaššovej ženy väčšinou oblečenie, v ktorom boli zneuctené, znechutene operú, aby sa tak zbavili spomienky na danú udalosť - teda negatívnej asociácie. „Je to však vec individuálna, súvisí so senzitivitou (odolnosťou k záťaži) každej z nich. Vo väčšine prípadov sa totiž každý človek, ktorý prežil nejaký negatívny zážitok, snaží odstrániť predmety či oblečenie, ktoré mu ho môžu pripomínať,“ tvrdí psychologička Jaššová. Ďalšie nosenie saka, v ktorom je človek prepadnutý, teda môže viesť k úvahám, že zrejme sa so sakom nespájajú silné negatívne emócie, alebo je jeho nositeľka osobnosť, ktorá takýmto negatívnym asociáciám nepodlieha. „Možno je odolnejšia proti záťaži,“ uzavrela Jaššová.

 
Sako, v ktorom napadli
Zobraziť galériu (2)
Z oblečenia, ktoré Hedviga mala v deň útoku na sebe, sa ako dôkaz do vyšetrovacieho spisu dostala len roztrhnutá blúzka, na ktorú jej mali údajní útočníci napísať perom SK bez parazitov a Maďari za Dunaj. Ide o jeden z najsilnejších dôkazov polície proti Hedvige. O tom, čo bude zaradené medzi dôkazy, rozhoduje vyšetrovateľ. Polícia sa k tomuto prípadu až do skončenia vyšetrovania nevyjadruje.

Podľa Malinovej advokáta Romana Kvasnicu medzi dôkazy vyšetrovateľ nevzal ani sako, ani sukňu, ani podprsenku, ktoré v tom čase mala Hedviga na sebe. „Sukňa a podprsenka pritom boli viditeľne znečistené,“ tvrdí Kvasnica.

Aféra Hedviga sa vlečie už rok >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu