Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Trolejbusy v Bystrici tak skoro nebudú!

Zdá sa, že trolejbusov sa Bystričania nedočkajú...
Zdá sa, že trolejbusov sa Bystričania nedočkajú... (Zdroj: Nový Čas)

BANSKÁ BYSTRICA - Trolejbusov sa Bystričania tak skoro nedočkajú! Dopravný podnik mesta Banská Bystrica síce licenciu na ich prevádzku získal, tá mu však prakticky znemožňuje voziť ľudí počas dňa.

„Podmienky licencie, ktorú sme dostali, boli zlé a prakticky nám znemožňovali prevádzku trolejbusov,“ informoval Juraj Jendrišák z dopravného podniku. Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK), ktorý licenciu vydal, v nej totiž okrem iného stanovil, že trolejbus nesmie zastať na zastávke 10 minút pred alebo po príchode autobusu. To je však v zabehnutej mestskej hromadnej doprave nemožné. „Celý deň by sme nemohli vyjsť z vozovne, iba ak v noci,“ sťažuje sa Jendrišák. Dopravný podnik sa teda proti takejto licencii odvolal. „Pripomienky dopravného podniku momentálne prehodnocujeme,“ informoval nás Martin Krupa z BBSK. Kedy sa teda kauza „trolejbusy“ nadobro skončí, zatiaľ nevedno. Trolejbusy sú však pripravené a Banskobystričania nedočkaví.

Mestskú hromadnú dopravu v Banskej Bystrici prevádzkuje zvolenský podnik, ľudí vozí v autobusoch. O návrat trolejbusov na cesty sa už takmer dva roky márne snažia banskobystrický dopravný podnik i nespokojní aktivisti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu