Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Totožnosť obetí požiaru ubytovne stále preverujú

Po požiari ubytovne zostávajú stále dvaja ľudia nezvestní.
Po požiari ubytovne zostávajú stále dvaja ľudia nezvestní. (Zdroj: TASR)

ŽILINA - Totožnosť deviatich obetí požiaru ubytovne pre sociálne slabých občanov v Kysuckom Novom Meste, ktorá zhorela začiatkom mesiaca, bude možno známa na prelome augusta a septembra.

Potom bude možné obete nešťastia pochovať. ČTK to dnes povedala hovorkyňa krajskej polície v Žiline Jana Balogová. Dvaja ľudia zatiaľ zostávajú nezvestní, o strechu nad hlavou prišli desiatky obyvateľov ubytovne.

"Do konca augusta alebo začiatkom septembra by mali byť porovnané vzorky DNA, určené pohlavie a pokiaľ to bude možné, aj identifikované jednotlivé obete. Potom môžeme dať súhlas k pochovaniu," dodala Balogová.

Požiar, ktorý podľa polície nebol založený úmyselne, sa počtom mŕtvych zaradil k najväčším nešťastiam na Slovensku za posledné roky. Poranenia utrpelo deväť ľudí, niektorí boli krátko po ošetrení z nemocnice prepustení. Väčšinou išlo o zlomeniny alebo popáleniny.

Podľa zástupcov radnice v Kysuckom Novom Meste oheň napáchal na ubytovni z unimobuniek škody za približne sedem miliónov korún. Poslanci tamojšieho mestského zastupiteľstva minulý týždeň rozhodli, že na mieste zhorenej ubytovne postavia novú murovanú bytovku. Výstavba pavlačového domu s 24 bytmi, ktorá si vyžiada viac než 12 miliónov korún, by sa mala rozbehnúť do konca roka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu