Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Lipšicove prieskumy idú na špeciálnu prokuratúru

Exminister Lipšic chce vypovedať v kauze prieskumy.
Exminister Lipšic chce vypovedať v kauze prieskumy. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Prípadom sporných prieskumov českej firmy TAKT, ktoré si objednalo ministerstvo spravodlivosti pod vedením Daniela Lipšica, sa bude zaoberať Špeciálna prokuratúra. Rozhodol o tom generálny prokurátor Dobroslava Trnka.

Súčasné vedenie rezortu podalo vlani trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Na základe kontroly zistili, že rezort spravodlivosti v roku 2005 zaplatil za prieskumy verejnej mienky, ktoré sa mali týkať ministerstva a justície, takmer 2,4 milióna Sk. Niektoré z otázok však boli zamerané na osobu Daniela Lipšica ako politika a člena KDH. Zmluvy podpísal vtedajší šéf úradu Július Fekiač. Podľa našich informácií však z výpovede šéfa TAKT-u Eduarda Hilšera vyplýva, že všetky okolnosti týkajúce sa prieskumov verejnej mienky konzultoval výlučne s Danielom Lipšicom.

„Všetky otázky v prieskume dávala firma TAKT v konzultácii s tlačovým oddelením ministerstva. Prieskumy, kde sa objavili sporné otázky, sme dali prepracovať a tak sa podľa mojich informácií aj stalo,“ reagoval včera Lipšic, ktorý v celej kauze zatiaľ nevypovedal. Na otázku, ako vníma, že ešte nebol vypočutý, odpovedal: „Je to vec orgánov činných v trestnom konaní. Nekomentujem to. Som pripravený kedykoľvek vypovedať.“
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu