Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

RVR vyrubila RTVS pokutu vo výške 4-tisíc eur, voči Joj začala dve správne konania

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BRATISLAVA - Rada pre vysielanie a retransimisiu (RVR) udelila na dnešnom zasadnutí niekoľko sankcií. Jednu pokutu vo výške 4 000 eur uložila vysielateľovi Rozhlas a televízia Slovenska, konkrétne programovej službe Jednotka za nedodržanie zreteľného oddelenia reklamy, keď v rámci programu Góly, body, sekundy odvysielala informácie o produkte zdravej výživy D-One.

Ako informovala hovorkyňa RVR Lucia Michelčíková, Rada ďalej udelila sankciu - upozornenie na porušenie zákona poskytovateľovi retransmisie Regio TV, lebo 6. júna poskytoval retransmisiu televíznych programových služieb JOJ HD, JOJ PLUS HD, WAU HD, M1 HD, M2 HD, Duna TV HD, TV2, RTL II, Viasat 3, RTL 2, VOX, Super RTL, n-tv, Travel Channel, Food Network HD, Fine Living Network HD, Fishing and Hunting a rozhlasových programových služieb EXPRES, Rádio Košice, EUROPA 2 bez súhlasu pôvodných vysielateľov.

RVR začala dve správne konania voči TV JOJ. V prvom konaní ide o možné porušenie zákona o objektívnosti a nestrannosti spravodajských a politicko-publicistických programov v súvislosti s vysielaním príspevku Nechcú dotované bane – Prievidza v programe Noviny dňa 18. septembra. Druhé konanie je vo veci možného porušenia zákona o ochrane maloletých. TV JOJ odvysielala upútavku na program Take me out dňa 30. septembra zhruba o 15:17.

RVR uznala desať sťažností za neopodstatnené, medzi nimi aj sťažnosť na vysielanie programu Inkognito dňa 25.septembra, v ktorej podľa sťažovateľa odzneli nemiestne vtipy týkajúce sa Matky Terezy.

Viac o téme: Pokuta RTVSJojRada pre vysielanie a retransmisiu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu