Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Hrôzostrašná nehoda na R1: VIDEO Zákerný vodič vybrzdil auto, nepochopiteľný verdikt polície

Vybrzďovač v čiernom volkswagene Zobraziť galériu (3)
Vybrzďovač v čiernom volkswagene (Zdroj: FB/Kamionisti sa za svoj stroj nehanbia)

NITRA – Na ceste R1 sa odohral incident ako z hororu. Opäť sa činil vybrzďovač, ktorý sa zahráva so životmi druhých. Vodič čierneho volkswagenu úmyselne zapríčinil dopravnú nehodu, ktorú by nechcel zažiť asi nikto. Zaujímavé je, ako celú situáciu vyriešila polícia.

Vodič kamiónu sa podelil o svoj hrôzostrašný zážitok na sociálnej sieti v skupine Kamionisti sa za svoj stroj nehanbia. Jeho video pobúrilo množstvo ľudí.

nehoda R1

Na 36,5 kilometri na diaľničnom úseku R1 v smere do Nitry okolo 11 hodiny poobede nič netušiaci vodič predbehol kamión. O pár sekúnd neskôr vodiča auta drzo predbehol vodič čierneho volkswagenu, údajne s evidenčným číslom SC791DO – tvrdia svedkovia.

V nepriaznivom a sychravom počasí takmer došlo k tragédií. Vodič volkswagenu začal náhle a bezdôvodne brzdiť, vodič auta automaticky dupol na brzdu tiež. Takto ho vybrzdil z rýchlosti 100 km/hod na 40 km/hod. No kamión už nemal šancu svoj niekoľkotonový voz ubrzdiť, a tak nechtiac zozadu vpálil do nevinného vodiča.

Hrôzostrašný dopravný incident: VIDEO
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Kamionisti sa za svoj stroj nehanbia)

Na dopravný incident sme sa pýtali aj polície. Tá nás informovala, že vodiči sa na mieste nehody dohodli a predmetná kolízia bola riešená ako škodová udalosť.

„Vodič nákladného auta sa plne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke. Za tento priestupok mu bola uložená pokuta v blokovom konaní vo výške 20 eur,“ povedala hovorkyňa nitrianskych policajtov Božena Bruchterová. 

Názor dopravného analytika

Podľa dopravného analytika Jána Bazovského by sa takéto konanie nemalo posudzovať ako priestupok, ale ako trestný čin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. "Očividne vodič vytlačil kamionistu. Mal predpokladať, že dôjde k nehode. Jednoznačne je vinníkom vodič volkswagenu," myslí si Bazovský a svoje tvrdenie ďalej vysvetľuje. 

Na diaľnici platí v prípade nákladných vozidiel pravidlo dodržiavať odstup tri sekundy, tzn. dodržiavať vzdialenosť, ktorú auto prejde za tento čas. "Vodič, ktorý kamión predchádzal a zaradil sa, mal dať kamionistovi prednosť, aby ten nemusel náhle znížiť rýchlosť. V tomto prípade kamionista nemal byť vinníkom nehody, pretože len chcel dodržať dostatočný odstup," doplnil dopravný analytik.    

Viac o téme: Dopravná nehodaZrážka kamiónu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu