Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V Jaslovských Bohuniciach zaznamenali 129 prípadov gastroenteritídy

BRATISLAVA - Trnavský Regionálny úrad verejného zdravotníctva zaregistroval v Jaslovských Bohuniciach 129 osôb s gastroenteritídou.

Troch dospelých a tri deti hospitalizovali. Keďže výsledky vyšetrenia vzoriek vody boli dobré, riaditeľ regionálneho úradu zrušil zákaz používania vody na pitné účely.

Gastroenteritída sa objavila i v Nových Zámkoch. Na miestnej internej klinike ňou ochoreli traja pacienti a jeden člen personálu. V oboch prípadoch sa pokračuje v epidemiologickom vyšetrovaní.


V obci Nová Stráž má 61 ľudí svrab


Šesťdesiatjeden ľudí z domova sociálnych služieb v obci Nová Stráž pri Komárne sa ešte minulý týždeň nakazilo svrabom. Dnes o tom bez bližších podrobností informoval Úrad verejného zdravotníctva. Svrab je kožné ochorenie, ktoré spôsobuje roztoč prežívajúci v najvrchnejšej vrstve pokožky. Prejavuje sa nepríjemným svrbením a na koži vytvára podľa internetovej stránky primar.sk miesta podobné ekzému. Roztočom spôsobujúcim svrab sa darí najmä v podpazuší, v okolí genitálií, či na prstoch. Ak sa svrab odhalí dostatočne skoro, liečba nezvykne byť komplikovaná. Používajú sa na ňu zvyčajne špeciálne nátery, či emulzie, dodal portál.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu