Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ryanair nečakane oznámil, že ruší 18 000 zimných letov! Tentokrát sa to týka aj Bratislavy

Michal O'Lear Zobraziť galériu (2)
Michal O'Lear (Zdroj: TASR/AP, SITA/AP/Kirsty Wigglesworth)

BRATISLAVA - Ďalšie škrty! Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair v posledných týždňoch púta pozornosť prevažne v negatívnom zmysle. Tentokrát sa nepríjemné zvesti týkajú zimnej sezóny, ktoré zasiahnu aj Bratislavu.

Od 17. novembra do 18. marca bude Ryanair používať o 25 lietadiel menej. Redukciou svojho cestovného poriadku chce vraj eliminovať riziko rušenia letov, pretože tak bude mať k dispozícii náhradné lietadlá a posádky.

Zmeny sa tak dotknú 1 800 letov a viac ako 400-tisíc pasažierov. Podľa portálu rte.ie tak zákazníci prídu o 34 potenciálnych leteckých trás, medzi ktoré patrí aj spojenie Solún - Bratislava.

Ryanair nečakane oznámil, že
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: rte.ie)

Jeden zo šéfov spoločnosti Michael O'Leary však ubezpečuje, že v najbližšej dobe už neprídu ďalšie rušenia. „Od dnes už vás nečakajú žiadne rušenia letov týkajúce sa letového poriadku na túto zimu alebo leto 2018," povedal podľa portálu BBC.

Ako uviedla spoločnosť, rušenie letov ich zatiaľ vyšlo na menej ako 25 miliónov eur, pričom čiastka, ktorú musia zaplatiť za cestovné poukážky (v sume 40 alebo 80 eur) ako kompenzáciu, by mala byť menšia. Cestujúci majú podľa Ryanairu 5 týždňov až 5 mesiacov na využitie alternatívnych letov alebo na akceptovanie vrátenia cestovného.

Ryanair už v polovici septembra ohlásil, že počas šiestich týždňov v septemberi a októbri zruší 2 100 letov pre nedostatok pilotov. Medzi zrušené patria aj pondelkové lety z Londýna do Bratislavy a naopak, a to 25. septembra, 2., 9., 16. a 23. októbra.

Viac o téme: Ryanair
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu