Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Silná víchrica zobrala hasičom spánok: Desiatky výjazdov a jedno úmrtie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Príslušníci Hasičského a záchranného zboru zasahovali v Bratislavskom kraji 34-krát v súvislosti s nárazovým vetrom. V Nitrianskom kraji zomrela jedna osoba, ktorú v dôsledku vetra privalil múr. Informovala o tom Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave.

"V Bratislavskom kraji išlo o odstraňovanie spadnutých stromov zo štátnych ciest, miestnych komunikácií a z osobných motorových vozidiel, spadnutých stĺpov elektrického vedenia, telefónnych stĺpov a strhnutých striech. Niektoré štátne cesty v Bratislavskom kraji boli úplne neprejazdné. Zasahovalo tu spolu 86 hasičov s 36 kusmi hasičskej techniky," povedala Farkasová.

Hasiči v Trenčianskom kraji zasahovali v súvislosti s búrkovou činnosťou a veternou smršťou celkovo 14-krát. Išlo o odstraňovanie strhnutej strechy z elektrického vedenia, nalomeného konára stromu z elektrického vedenia a odstránenie stromov z cestných komunikácií. "Celkom zasahovalo 44 príslušníkov HaZZ a bolo nasadených 14 kusov hasičskej techniky,“ uviedla Farkasová.

Najviac výjazdov v súvislosti s nepriaznivou situáciou vykonali hasiči v Nitrianskom kraji. Zasahovali v 48 prípadoch, a to najmä pri odstraňovaní spadnutých stromov. „Hasiči odstraňovali aj popadané stromy na osobných motorových vozidlách a múr, ktorý následkom vetra privalil a usmrtil jednu osobu. Celkom zasahovalo 58 príslušníkov HaZZ a bolo nasadených 16 kusov hasičskej techniky,“ dodala Farkasová.

Víchrica, Majcichov

Viac o téme: HasičiVietorBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu