Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Na Slovensku vznikne politická strana AZEN

BRATISLAVA - Na Slovensku by mala čoskoro vzniknúť nová politická strana AZEN - Aliancia za Európu národov. Ako uviedol jeden z členov jej prípravného výboru Marián Ostatník, k registrácii na ministerstve vnútra by malo dôjsť na jeseň.

Za stranou podľa neho stoja mladí ľudia so skúsenosťami v zahraničí, politicky nezaťažení, z vlastným, viac menej už národnoeurópskym rozmerom. "Diplomati, ekonómovia, lekári, podnikatelia, umelci, spisovatelia, akademickí pracovníci, starostovia, primátori a pod. Tieto doteraz stranícky neznáme, ale spoločensky, ekonomicky, podnikateľsky, umelecky významné, politicky spôsobilé mená, osobnosti budú priebežne prezentované verejnosti na tlačových besedách AZEN-Aliancie za Európu národov," uviedol Ostatník s tým, že v politike chce AZEN vychádzať zo zásady: Nové víno, nemožno dať do starých sudov.

V rámci členstva Slovenska v EÚ musí podľa Ostatníka prísť na politickú scénu nová generácia politikov - zdravo ctižiadostiví mladí ľudia už s európskou skúsenosťou, myslením, jazykmi, odbornosťou, činmi a živými skutkami.

Vznik AZEN je prirodzenou, nevyhnutnou reakciou na neeurópskosť, stranícku jednosmernosť, malosť, neduživosť v zameraní politických strán na Slovensku. Tie podľa Ostatníka neodzrkadľujú národno-európsky rozmer, odkaz, morálny i duchovný testament Otca zjednotenej Európy Roberta Schumana "Európa národov, jednota v rôznorodosti".
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu