Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Dovolenková dráma! Už sa tešila na more, zostala uväznená na letisku v Burgase: Osudová chyba

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: irishtimes.com)

BURGAS - Po pristátí z Košíc v bulharskom Burgase sa dočkala studenej sprchy. Až keď od Slovenky (41) colníci pýtali doklady totožnosti zistila, že žiadne pri sebe nemá. A tak nasledovali strašné chvíle, ktoré stále neskončili.

Ešte včera podvečer informovala televízia Markíza, že nešťastná žena bola v Bulharsku na letisku viac ako 24 hodín. Dnes to teda musí byť už o niekoľko hodín viac. 41-ročná žena odletela do Bulharska so svojou dcérou v nedeľu v noci.

Zvonil telefón, že je zle

Problémom bolo, že stratila po letiskovej kontrole v Bratislave občiansky preukaz. Keď ju teda išli colníci v cudzine kontrolovať, nemala im čo ukázať. Prekvapený z toho zostal aj majiteľ cestovky, ktorá dovolenku zabezpečovala. "O jedna desať mi zvonil telefón a povedali mi, že je problém. Naša klientka je bohužiaľ v zóne na letisku pred pasovou kontrolou. Ešte sa mi to v 28-ročnej histórii nestalo," povedal Jozef Oros.

Jozef Oros
Zobraziť galériu (2)
Jozef Oros  (Zdroj: repro foto TV Markíza)

Hľadali, ale márne

Následne zalarmovali košické letisko, či tam náhodou nenašli stratený občiansky. "Či toalety, či odletová hala," popisuje Oros, kde všade hľadali. Márne.

Sama žena tomu nemôže uveriť. Vždy si myslela, že takáto situácia sa jej nikdy nemôže prihodiť. "Ani neviem, čo povedať. Som si myslela, že mne sa takéto nemôže stať. Stalo sa."

Nepomôžu náhradné doklady, ani vodičák

Cestovka sa však nevzdávala a skontaktovala zastupiteľský úrad v Bulharsku, aby zistila, či Slovenke môže byť vydaný náhradný doklad. To sa však nedá. Vydávajú ho len v prípade návratu domov, nie na vstup do inej krajiny. Podľa hovorcu rezortu vnútra Petra Suska to však nie je ani technicky možné, pretože ani len nevkročila na územie Bulharska. A nepomôže jej ani vodičský preukaz.

Je to moja vina

Celú zapeklitú situáciu vyrieši až preprava jej pasu do Burgasu, ktorá sa uskutoční až dnes podvečer. Dovtedy tam bude musieť žena čakať na letisku. "Každý mi pomáha. Je to moja vina, že som ho stratila," dodala Slovenka.

Viac o téme: Občiansky preukazColníciBulharskoSlovenka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu