Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Štefan (43) ráno utiekol z väzenia: VIDEO Po pár hodinách ho už má v rukách polícia

Zadržanie väzňa. Zobraziť galériu (4)
Zadržanie väzňa. (Zdroj: Foto: polícia)

BANSKÁ BYSTRICA/BRATISLAVA - Väzňa Štefana Bota, ktorý dnes v ranných hodinách unikol z vonkajšieho pracoviska na Zvolenskej ceste a ktorý je v súčasnosti v Ústave na výkon trestu odňatia slobody v banskobystrickej časti Kráľová, sa už podarilo zadržať. Uviedol riaditeľ Kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže Adrián Baláž.

"Popoludní v čase asi o 15. hodine došlo v blízkosti poľnohospodárskeho družstva Lukavica ku zadržaniu odsúdeného. Následne budú s odsúdeným realizované ďalšie procesného úkony," dodal Baláž. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková, iba pred niekoľkými minútami sa podarilo banskobystrickej polícii vypátrať 43-ročného väzňa na úteku, ktorý dnes v ranných hodinách ušiel z vonkajšieho pracoviska Ústavu na výkon trestu odňatia slobody v Banskej Bystrici.

"Odsúdeného muža vypátral služobný pes na vyhľadávanie osôb z oddelenia služobnej kynológie Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici," povedala hovorkyňa s tým, že do pátracej akcie nasadili všetky dostupné sily a prostriedky okresného aj krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Podľa nej akcia súčasne prebiehala aj v okolitých okresoch. Muža podľa hovorkyne zadržali v katastri obce Lukavica neďaleko Banskej Bystrice. "V súvislosti s jeho útekom sme začali trestné stíhanie a súčasne mu vyšetrovateľ vzniesol obvinenie pre trestný čin marenia výkonu úradného rozhodnutia. Vec bude riešená v superrýchlom konaní," dodala Kováčiková.

"Dnes v dopoludňajších hodinách došlo na nestráženom pracovisku s dohľadom mimo ústavu Banská Bystrica-Kráľová k nedovolenému vzdialeniu sa 43-ročného odsúdeného. Vo výkone trestu odňatia slobody sa nachádzal pre spáchanie trestného činu zanedbania povinnej výživy a ublíženia na zdraví, za čo mu bol uložený trest odňatia slobody v trvaní 28 mesiacov. Koniec výkonu trestu mal mať 22. februára 2018. Na základe tejto skutočnosti bolo v súčinnosti s Policajným zborom začaté bezprostredné prenasledovanie odsúdeného. Okolnosti udalosti budú predmetom ďalšieho šetrenia," uviedol dnes predpoludním Baláž.

Najviac psov v službách SR je v radoch slovenskej polície, a to až 733. "Vyše 90 percent z celkového počtu služobných psov Policajného zboru SR tvoria psy plemena nemecký ovčiak. Okrem nich využíva Policajný zbor v služobnej kynológii belgické ovčiaky malinois, labradorské retrievery a nájdu sa aj jedinci takých plemien ako doberman, rotvajler, chesapeake retriever," uviedli nedávno z odboru kynológie a hipológie Prezídia Policajného zboru.

Viac o téme: Štefan Boto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu