Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nepochopiteľná zlomenina novorodeniatka: Mama je presvedčená, že v nemocnici ublížili jej dieťatku

Mamička je presvedčená, že jej dcérku ublížili v nemoncici Zobraziť galériu (4)
Mamička je presvedčená, že jej dcérku ublížili v nemoncici (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Markíza/FB tabuľa hanby)

BRATISLAVA - Najhoršie chvíle svojho života prežíva mamička Petra z Bratislavy. Predčasne porodila svoje tretie dieťatko, ktoré muselo pár dní prežiť v inkubátore. Keď za dcérkou prišla do nemocnice nedávno, ostala v poriadnom šoku. Jej milovaná dcérka mala zlomenú nožičku. Personál tvrdí, že si to bábätko urobilo samo.

Pár dní pred prepustením dcérky domov ju mama našla v nemocničnej postieľke s opuchnutou nožičkou. Okamžite zalarmovala sestričku, lekárku a k prípadu došla aj primárka. Najprv tvrdili, že dievčatko má nôžku opuchnutú od zápalu. Dieťatku urobili snímok, ktorý zápal vylúčil. S pravdou ale otáľali. Na urgovanie rozčúlenej mamy priznali, že dieťatko má zlomenú stehennú kosť.  

Nepochopiteľná zlomenina novorodeniatka: Mama
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Markíza/FB tabuľa hanby)

Mamička Petra napísala o osude svojej dcérky na sociálnej sieti v skupine Tabuľa hanby. Mama je presvedčená, že jej dcérke ublížili v nemocnici pri neštrnej manipulácii pri odbere krvi. "Minulý týždeň v stredu ráno pri odbere krvi došlo pravdepodobne k zlomenine stehennej kosti a tá musela vzniknúť manipuláciou zdravotníckeho personálu na oddelení. Keď som za dcérkou ráno prišla, všimla som si, že má pravú nohu celú opuchnutú,"  opísala mama Petra.

Nepochopiteľná zlomenina novorodeniatka: Mama
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Markíza/FB tabuľa hanby)

Lilianka sa narodila predčasne 11. júla v 32. týždni v nemocnici na Antolskej ulici v Bratislave. Pri narodení dieťatko vážilo 1680 gramov, meralo 43 centimetrov. V nemocnici žene povedali, že dieťatko je nedonosený novorodenec a pravdepodobne má slabé kosti. Zlomenina sa mala stať spontánne s tým, že si ju bábätko urobilo samo.  


Prečítajte si aj:

Zdravotná sestra neverila vlastným očiam: Dieťa začalo chodiť už minútu po pôrode!


Nepochopiteľné stanovisko nemocnice

Po narodení bolo dievčatko v inkubátore 21 dní. Potom ho preložili na Oddelenie rizikových novorodencov.  Momentálne je Lilianka hospitalizovaná v Detskej fakultnej nemocnici v Bratislave. Rodičia plánujú podať trestné oznámenie. "U tohto novorodenca podľa informácií nemocnice v žiadnom prípade nejde o traumatickú fraktúru. Nie je dôsledkom pádu ani úrazu. Lekári zistili, že bábätko má pripuchnutú nohu, urobili okamžité vyšetrenia a ultrazvuk, previezli ho na Neonatologickú kliniku intenzívnej medicíny Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave," znie stanovisko nemocnice, ktoré poskytla televízii Markíza. 

Viac o téme: BábätkoZlomenina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu